Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har fått en flicka

Före detta statsministern Fredrik Reinfeld och Roberta Alenius fick på tisdagen en liten flicka. "Vi mår alla väldigt bra".

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har fått sitt första gemensamma barn.

En liten flicka.

Sveriges före detta statsminister, och tillika före detta partiledare för Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, 51, och hans partner Roberta Alenius, 38, fick på tisdagen en liten dotter, skriver Expressen.

Nyheten om paret väntade sitt första barn offentliggjordes i januari på Robertas Instagram.

Nu finns det ännu en anledning att längta till försommaren 😊. Fredrik och Roberta

A post shared by Roberta Alenius (@robertaalenius) on

Och även denna gång kom det första offentliga beskedet på Instagram. Det var Fredrik Reinfeldts son Erik som lade upp en bild på sin Instagram med texten:

"2:a maj, 2:a syrran"

2:a maj, 2:a syrran ❤️🍾

A post shared by Erik Reinfeldt (@erikreinfeldt) on

Roberta skrev även i ett sms till TT att allt gott bra och att samtliga familjemedlemmar mådde bra.

"Fredrik och jag har fått en dotter i dag. Hon är 50 centimeter och väger 3,1 kilo. Vi mår alla väldigt bra och är tacksamma för den fina hjälp vi har fått av personalen."

Roberta har även laddat upp en bild på Instagram där hon skriver att dottern kom med ett "fniss och ett illvrål" och att hela familjen är väldigt tacksamma.

Paret jobbade under många år tillsammans när Fredrik Reinfeldt fortfarande var statsminister. Roberta arbetade då som hans presschef. Idag jobbar Roberta som gruppchef för extern kommunikation på Nordea.

Parets relation blev offentlig år 2015, två år efter att Fredrik Reinfeldt skilt sig från sin tidigare fru Filippa Reinfeldt, som han har tre barn med sedan tidigare, skriver Expressen.

Grattis, säger vi!

Nyheter24 har tidigare skrivit om Fredrik Reinfeldts hemliga recept som nu serveras som skolmat. Du kan se mer om den hemliga rätten i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Har du barn?

Mer:

Reinfeldt till attack mot Donald Trumps utspel: "Ohistoriskt och märkligt"