Torsdag 9 Dec
Stockholm

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har fått en flicka

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har fått sitt första gemensamma barn.
1 av 2
Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har fått sitt första gemensamma barn. Foto: Instagram/TT
En liten flicka.
2 av 2
En liten flicka. Foto: TT

Före detta statsministern Fredrik Reinfeld och Roberta Alenius fick på tisdagen en liten flicka. "Vi mår alla väldigt bra".

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sveriges före detta statsminister, och tillika före detta partiledare för Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, 51, och hans partner Roberta Alenius, 38, fick på tisdagen en liten dotter, skriver Expressen.

Nyheten om paret väntade sitt första barn offentliggjordes i januari på Robertas Instagram.

Och även denna gång kom det första offentliga beskedet på Instagram. Det var Fredrik Reinfeldts son Erik som lade upp en bild på sin Instagram med texten:

"2:a maj, 2:a syrran"

Roberta skrev även i ett sms till TT att allt gott bra och att samtliga familjemedlemmar mådde bra.

"Fredrik och jag har fått en dotter i dag. Hon är 50 centimeter och väger 3,1 kilo. Vi mår alla väldigt bra och är tacksamma för den fina hjälp vi har fått av personalen."

Roberta har även laddat upp en bild på Instagram där hon skriver att dottern kom med ett "fniss och ett illvrål" och att hela familjen är väldigt tacksamma.

Paret jobbade under många år tillsammans när Fredrik Reinfeldt fortfarande var statsminister. Roberta arbetade då som hans presschef. Idag jobbar Roberta som gruppchef för extern kommunikation på Nordea.

Parets relation blev offentlig år 2015, två år efter att Fredrik Reinfeldt skilt sig från sin tidigare fru Filippa Reinfeldt, som han har tre barn med sedan tidigare, skriver Expressen.

Grattis, säger vi!

Nyheter24 har tidigare skrivit om Fredrik Reinfeldts hemliga recept som nu serveras som skolmat. Du kan se mer om den hemliga rätten i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du barn?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela