Sverigedemokraterna värvar moderat toppolitiker

- 17/05/2017, 10:31 -

På en presskonferens presenterade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson en nyvärvning – Moderaternas Patrick Reslow.

Under onsdagsförmiddagen kallade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till en presskonferens från riksdagens presscenter. Allt på sin egen 38-åriga födelsedag.

I ett kryptiskt pressmeddelande framgår att Åkesson "har någonting viktigt att berätta". På nätet har flera teorier lagts fram. Bland annat att Åkesson skulle avgå som partiledare. Men det visade sig vara något helt annat. Åkesson öppnar med:

– Vi har seglat upp som det största oppositionspartiet. Vi har på riktigt ägnat oss åt oppositionspolitik och det kommer vi fortsätta med.

Fortsättningsvis så ger han en känga till den borgerliga oppositionen för att de inte tagit de chanser som presenterats att störta den sittande regeringen.

Sen kommer den stora nyheten. Åkesson presenterar att Sverigedemokraterna värvat en riksdagsledamot från ModeraternaPatrick Reslow.

TT

– Jag upplever det som hänt som ett svek mot väljarna. Det är märkligt att Alliansen har lagt walk-over och jag har varit irriterad över detta. Jag har markerat mitt missnöje och nu lämnar jag Moderaterna, säger Patrick Reslow under presskonferensen.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ser värvningen som en prestigeseger.

– Moderaterna är nere i opinionsmässigt negativ trend, och detta komma säkert slå hårt mot dem. Han är en framstående och kompetent moderat politiker, inte minst i Malmö, så det är klart att det är en förlust för Moderaterna, säger Jomshof till Nyheter24.

Hösten 2015 skickade Sverigedemokraterna också ut ett kryptiskt pressmeddelande som visade sig vara att Sverigedemokraterna skulle tillbringa mindre tid i riksdagen och gå ut mer på fältet.

tisdagskvällen blev Åkessons hem attackerat av flera okända personer. Några personer försökte även att ta sig in i huset.

Åkesson berättar sanningen bakom sjukskrivningen: "Det höll inte"

Tror du att fler politiker kommer att gå över till SD?