Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1713
reaktioner idag

Annika Strandhäll berättar om ilskan mot Jimmie Åkesson

I podcasten 24Frågor pratar Annika Strandhäll om SD:s partiledare, och mycket annat.

24FRÅGOR

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll har på kort tid gått från att ha varit politisk doldis till att vara en av regeringens mest kända ministrar. 

Och med ett stort ansvarsområde kommer hårda debatter, och högt uppsatta politiska motståndare. I Nyheter24:s podcast 24Frågor får Strandhäll frågan om vem i politiken som gör henne argast. Hon svarar då att det är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson

– Sverigedemokraterna står för grundläggande värden som jag tycker är helt förkastliga, det är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Men de försöker också plocka poäng i frågor på ett väldigt förenklat sätt, säger Strandhäll i podden. 

Hon menar också att Sverigedemokraternas utspel om vården inte är något att ta på allvar. 

– Jag har sett honom i ögonen och sagt att det är populism. Man har lagt förslag för åtta miljarder och inte en krona är finansierad, säger Strandhäll. 

När Nyheter24 når Sverigedemokraterna svarar man på Strandhälls sågning. 

– Att Strandhäll kastar felaktiga och fula epitet på vårt parti är ingenting nytt. Socialdemokraternas låga debattnivå kännetecknas tyvärr mycket av att de häver ur sig dumheter när de inte kan möta oss i saklig argumentation, säger Jimmie Åkessons politiska sekreterare Mikael Eriksson till Nyheter24. 

Annika Strandhäll berättar också om hur det är att vara en offentlig person, hur det var att bli kallad "hora" av en moderat tjänsteman och att politiker borde vara mycket rakare med vad de verkligen tycker. Lyssna på hela avsnittet här, eller där du hittar dina poddar!

Gör Jimmie Åkesson dig arg?

Mer:

Johan Forssell: Ronald Reagan är min största förebild