- Foto: TT

Annika Strandhäll berättar om ilskan mot Jimmie Åkesson

I podcasten 24Frågor pratar Annika Strandhäll om SD:s partiledare, och mycket annat.


Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll har på kort tid gått från att ha varit politisk doldis till att vara en av regeringens mest kända ministrar. 

Och med ett stort ansvarsområde kommer hårda debatter, och högt uppsatta politiska motståndare. I Nyheter24:s podcast 24Frågor får Strandhäll frågan om vem i politiken som gör henne argast. Hon svarar då att det är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson

– Sverigedemokraterna står för grundläggande värden som jag tycker är helt förkastliga, det är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Men de försöker också plocka poäng i frågor på ett väldigt förenklat sätt, säger Strandhäll i podden. 

Hon menar också att Sverigedemokraternas utspel om vården inte är något att ta på allvar. 

– Jag har sett honom i ögonen och sagt att det är populism. Man har lagt förslag för åtta miljarder och inte en krona är finansierad, säger Strandhäll. 

När Nyheter24 når Sverigedemokraterna svarar man på Strandhälls sågning. 

– Att Strandhäll kastar felaktiga och fula epitet på vårt parti är ingenting nytt. Socialdemokraternas låga debattnivå kännetecknas tyvärr mycket av att de häver ur sig dumheter när de inte kan möta oss i saklig argumentation, säger Jimmie Åkessons politiska sekreterare Mikael Eriksson till Nyheter24. 

Annika Strandhäll berättar också om hur det är att vara en offentlig person, hur det var att bli kallad "hora" av en moderat tjänsteman och att politiker borde vara mycket rakare med vad de verkligen tycker. Lyssna på hela avsnittet här, eller där du hittar dina poddar!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gör Jimmie Åkesson dig arg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.