Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alliansens hot mot Magdalena Andersson

- 15/06/2017, 11:04 -

Nu kan finansministern ligga illa till – åtminstone om Alliansen får som de vill.

Nu börjar det röra på sig i svensk politik. Alliansen kommer i höst avsätta finansminister Magdalena Andersson om regeringen inte drar tillbaka vissa skattehöjningar i sin budget. 

Det skulle i så fall kunna utlösa en regeringskris drygt ett år innan valet. 

Skattehöjningarna det gäller är den planerade flygskatten, brytpunkten för statlig inkomstskatt och de så kallade 3:12-reglerna.

Syftet med utspelet är helt enkelt att regeringen ska ta bort just dessa skattehöjningar från regeringens vårbudget. 

Dock är det inte självklart att Alliansen kommer lyckas med sitt spel. För att lyckas genomföra en misstroendeomröstning gällande Magdalena Andersson måste man ha hjälp av Sverigedemokraterna. 

Enligt källor till Nyheter24 har Alliansen inte haft några samtal med Sverigedemokraterna, dock räknar man med att regeringen kommer att lägga sig i skattefrågorna. 

– Jag tror inte regeringen vill gambla med det som insats, säger en Allians-höjdare till Nyheter24. 

Senare tonade Annie Lööf ner tonläget ordentligt, och skrev på Twitter att misstroendevotum är en strategi man är beredda att använda, men inte just mot finansministern. 

Nyligen berättade Magdalena Andersson att hon är beredd att dumpa Vänsterpartiet – läs mer om det här!

Borde Andersson fällas?