Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4161
reaktioner idag

Jan Björklund till attack mot Sverigedemokraterna

När Jan Björklund talade i Almedalen berättade han varför Liberalerna inte kommer samarbeta med Sverigedemokratena.

På måndagskvällen var det dags för Liberalernas partiledare Jan Björklund att hålla tal på stora scenen i Almedalen i Visby. 

Talet handlade mycket om skillnader i Sverige, och hur inte alla har samma chans att lyckas. Mycket av kritiken riktades mot Socialdemokraterna, och att Stefan Löfven inte gör tillräckligt för att bryta utanförskap. 

Men Björklund riktade också väldigt hård kritik mot Sverigedemokraterna, och berättade varför han aldrig kan tänka sig att samarbeta med SD. 

– Jag minns det sena 80-talet och 90-talet när nynazister och skinnskallar gjorde genemsam sak för att sprida sitt förhatliga budskap. Sverigedemokraterna föddes vid den här tiden ur dessa nazistiska rötter, sa Björklund i sitt tal. 

Han tog också upp flera skandaler, som när SD-toppen Oscar Sjöstedt skämtade om judar, och Björklund menar att SD inte gjort upp med sitt mörka förflutna. 

– Sverigedemokraterna är ett parti som fortfarande har en fot kvar i den rasistiska myllan. De har inte gjort upp med sin historia, sa Björklund. 

Han fortsatte: 

– Jag kan inte bli mer övertygad. Liberalerna kommer aldrig att medverka till att ge Sverigedemokraterna makt över regeringspolitiken i vårt land. 

LÄS MER: Nej, JImmie Åkesson kommer inte bli statsminister – här är varför

Håller du med Björklund?

Mer:

Isabella Lövin är Sveriges åttonde sexigaste politiker: "Äntligen!"