Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson vill ha ett nytt folkhem

TT

Nyheter | 07/07/2017 20:02

Jimmie Åkessons tal i Almedalen handlade mycket om vård, folkhem och historia.

På fredagen var det Jimmie Åkessons tur att hålla tal i Almedalen i Visby. I publiken fanns inte bara SD-sympatisörer, utan även ett 30-tal medlemmar av den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen. 

Åkesson valde att lyfta fram vårdfrågan, något som SD gjort en hel del under våren. Men talet var också sprängfullt av gamla Socialdemokratiska paroller, och tal om “det nya folkhemmet”. 

– Det räcker nu. Nu är det stopp. Nu har de experimenterat färdigt. Nu tänker vi återupprätta det som de ödelagt, nu ska vi återupprätta folkhemmet, sa Jimmie Åkesson i sitt tal. 

I en ny satsning som SD presenterade idag menar man att man ska lösa vårdkrisen genom att bland annat skjuta till 400 miljoner kronor om året till vården. Det är en bra mycket lägre siffra än vad till exempel Socialdemokraterna och Kristdemokraterna pratat om. 

– Vi tänker enda fram till valdagen nästa år utmana socialdemokratin om att vara vårdpartiet. Sverigedemokraterna är vårdpartiet på riktigt, sa Åkesson i sitt tal. 

Tidigare under dagen uttalade sig Jimmie Åkesson om nazistiska NMR – läs mer om det här!

Tyckte du det var ett bra tal?