- Foto: TT

Folkets demonstration lägger ner: "Sverigevänliga rörelsen splittrad"

Samtliga planerade events och demonstrationer ställs in, meddelar organisationens grundare.


Den invandringskritiska organisationen Folkets demonstration är ett avslutat kapitel i svensk politik. 

Gruppen bildades 2015, och har sedan dess utfört elva demonstrationer runt om i landet, men nu är det alltså slut med det. 

"Det innebär att höstens planerade demonstrationer ställs in och att inga fler Folkets Demonstrationer kommer att planeras eller genomföras.Detta val gör jag först och främst av hälso- och familjeskäl", skriver gruppen grundare, SD-politiker Johan WIdén, i ett Facebook-inlägg.

Widén skriver också att intresset inför en demonstration som skulle hållas i september har varit väldigt svalt, och att bara 16 personer anmält intresse. 

En av de större demonstrationerna väckte stor uppmärksamhet i februari 2016, då nazister, fotbollshuliganer och sverigedemokratiska politiker ställde upp i demonstrationen. 

I våras kunde Sydsvenskan avslöja att en av talarna på en demonstration i Trelleborg förnekar förintelsen. Vid den demonstrationen medverkade även nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. 

"Många försöker samla människor i olika typer av manifestationer men det finns ingen tydlig ledare och hela den Sverigevänliga rörelsen är splittrad. Folkets Demonstration försökte råda bot på det, vi försökte vara den enande faktorn, dit alla var välkomna", skriver Widén i Facebook-inlägget.

LÄS MER: Alla nyheter som inte gynnas SD är tydligen "fake news"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer det komma en ny "Folkets demonstration"?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.