Måndag 29 Nov
Stockholm

Folkets demonstration lägger ner: "Sverigevänliga rörelsen splittrad"

Samtliga planerade events och demonstrationer ställs in, meddelar organisationens grundare.

Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den invandringskritiska organisationen Folkets demonstration är ett avslutat kapitel i svensk politik. 

Gruppen bildades 2015, och har sedan dess utfört elva demonstrationer runt om i landet, men nu är det alltså slut med det. 

"Det innebär att höstens planerade demonstrationer ställs in och att inga fler Folkets Demonstrationer kommer att planeras eller genomföras.Detta val gör jag först och främst av hälso- och familjeskäl", skriver gruppen grundare, SD-politiker Johan WIdén, i ett Facebook-inlägg.

Widén skriver också att intresset inför en demonstration som skulle hållas i september har varit väldigt svalt, och att bara 16 personer anmält intresse. 

En av de större demonstrationerna väckte stor uppmärksamhet i februari 2016, då nazister, fotbollshuliganer och sverigedemokratiska politiker ställde upp i demonstrationen. 

I våras kunde Sydsvenskan avslöja att en av talarna på en demonstration i Trelleborg förnekar förintelsen. Vid den demonstrationen medverkade även nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. 

"Många försöker samla människor i olika typer av manifestationer men det finns ingen tydlig ledare och hela den Sverigevänliga rörelsen är splittrad. Folkets Demonstration försökte råda bot på det, vi försökte vara den enande faktorn, dit alla var välkomna", skriver Widén i Facebook-inlägget.

LÄS MER: Alla nyheter som inte gynnas SD är tydligen "fake news"

Kommer det komma en ny "Folkets demonstration"?
Tack för din röst!
Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela