Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förhandlingarna är klara – miljardregn över försvaret

- 16/08/2017, 10:23

TT

Regeringen, Moderaterna och Centerpartiet är överens. Det blir ytterligare 2,7 miljarder per år till försvaret under de nästa två åren.

Nu står det klart. Det svenska försvaret kommer att få ytterligare 2,7 miljarder kronor per år mellan åren 2018 och 2020. 

Förhandlingarna har helt inte fortgått utan problem. Liberalerna har inte deltagit i samtalen och Kristdemokraterna hoppade av i måndags. Men nu har alltså försvarsuppgörelsen blivit klar mellan regeringen, Moderaterna och Centerpartier, uppger DN.

Trots att de borgerliga partierna varit kritiska till försvarsminister Peter Hultqvist inblandning i den så kallade "it-skandalen" där känsliga uppgifter läckt från Transportstyrelsen. Liberalernas Allan Widman, Försvarsutskottets ordförande, är förvånad. 

– Det förestående misstroendevotum, som bland annat Moderaterna och Centern sagt sig vilja rikta mot Peter Hultqvist – det framstår i lite mer i svårförklarlig dager när man samtidigt väljer att göra upp på en ekonomisk nivå som är långt ifrån tillräcklig, säger han till Expressen.

Är det tillräckligt med pengar?