- Foto: TT

Jomshof om när han ville lämna SD: ”Jag orkade inte längre”

I podden 24Frågor berättar Sverigedemokraternas Richard Jomshof om när han höll på att lämna partiet.


Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof är en av veteranerna inom SD, och har sett partiet växa från en liten marginaliserad grupp till en stor politisk kraft. 

Men Jomshofs politiska liv har verkligen inte alltid varit en framgångssaga. I början av 00-talet hade Jomshof svårt att få jobb som lärare, trots att han var populär hos eleverna och hade den rätta utbildningen. Vid ett par tillfällen fick han sparken på grund av sina politiska åsikter. 

I podcasten 24Frågor pratar han om att han varit på väg att helt lämna Sverigedemokraterna "många gånger", och att det var som värst innan Jimmie Åkesson blev partiledare 2005. 

– Jag funderade mest på det innan Jimmie blev partiledare, då hade jag många samtal med Jimmie, Mattias Karlsson och Björn Söder och sa ”nu struntar vi i det här, jag orkar inte längre. Det är kört", berättar Jomshof i 24Frågor

Och även om framgångarna sedan kom, med riksdagsplats 2010 och att Sverigedemokraterna blev tredje största parti 2014, så känner Richard Jomshof fortfarande en viss tvekan inför politiken. 

– Även idag i svåra stunder an jag känna att Sverige inte är den demokrati jag hoppats på , och att det är alldeles för svårt att förändra Sverige. I de lägena har jag ibland känt att det inte är lönt, säger Jomshof till 24Frågor. 

Lyssna på hela avsnittet här!

Läs mer: "Här är frågan som kan sänka Sverigedemokraterna i nästa val"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Röstar du på Sverigedemokraterna
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.