Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jomshof om när han ville lämna SD: ”Jag orkade inte längre”

- 14/09/2017, 11:38

I podden 24Frågor berättar Sverigedemokraternas Richard Jomshof om när han höll på att lämna partiet.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof är en av veteranerna inom SD, och har sett partiet växa från en liten marginaliserad grupp till en stor politisk kraft. 

Men Jomshofs politiska liv har verkligen inte alltid varit en framgångssaga. I början av 00-talet hade Jomshof svårt att få jobb som lärare, trots att han var populär hos eleverna och hade den rätta utbildningen. Vid ett par tillfällen fick han sparken på grund av sina politiska åsikter. 

I podcasten 24Frågor pratar han om att han varit på väg att helt lämna Sverigedemokraterna "många gånger", och att det var som värst innan Jimmie Åkesson blev partiledare 2005. 

– Jag funderade mest på det innan Jimmie blev partiledare, då hade jag många samtal med Jimmie, Mattias Karlsson och Björn Söder och sa ”nu struntar vi i det här, jag orkar inte längre. Det är kört", berättar Jomshof i 24Frågor

Och även om framgångarna sedan kom, med riksdagsplats 2010 och att Sverigedemokraterna blev tredje största parti 2014, så känner Richard Jomshof fortfarande en viss tvekan inför politiken. 

– Även idag i svåra stunder an jag känna att Sverige inte är den demokrati jag hoppats på , och att det är alldeles för svårt att förändra Sverige. I de lägena har jag ibland känt att det inte är lönt, säger Jomshof till 24Frågor. 

Lyssna på hela avsnittet här!

Läs mer: "Här är frågan som kan sänka Sverigedemokraterna i nästa val"

Röstar du på Sverigedemokraterna