Nej, Stefan Löfven har inte sagt att han vill förbjuda SD

- 22/09/2017, 12:33 -

En gammal artikel från en fake-sida har fått ny spridning. Men Stefan Löfven har aldrig sagt att han vill förbjuda Sverigedemokraterna.

Just nu är det mycket snack om svenska nazister, och om de ska ha rätt att demonstrera eller ens få ha politiska förbund överhuvudtaget. Statsminister Stefan Löfven har uttryckt sig positivt till att se över lagstiftningen när det gäller nazister. 

Men i skuggan av detta sprids en helt annan "nyhet". En Facebook-gruppen "Stå upp för Sverige", som tidigare hette "Stå upp för Peter Springare", sprids nu en artikel om att Löfven vill förbjuda Sverigedemokraterna eftersom de håller på att bli för stora. 

På bara ett par dagar har länken fått nästan 300 delningar och över 500 kommentarer. 

Så här ser artikeln ut: 


Nyheten är självklart inte sann, Löfven har aldrig fällt ett sådant uttalande eller kommit med något sådant förslag. 

– Det är uppenbarligen fake news, säger statsministerns pressekreterare Ingela Nilsson till Nyheter24

Artikeln kommer från den ökända "satirsidan" Vindögat, och publicerades hösten 2015, när Sverigedemokraterna låg som högst i opinionsmätningarna. 

Men att artikeln dels är två år gammal och dessutom uppenbarligen fake verkar inte bekymra medlemmarna i "Stå upp för Sverige". 
Dock försökte en och annan hjälte föra in lite förnuft i kommentarsfältet, och uttryckte det många av oss kände med en väl vald gif. 


MER: "Fattar inte ni 'Sverigevänner' att ni skämmer ut Sverige?"