- Foto: TT

Övergreppsanklagade SD-politikern tar time-out från riksdagen

Samtidigt menar Sverigedemokraterna att anklagelserna är falska.


Den sverigedemokratiske riksdagledamot, som anklagats för att ha begått sexuella övergrepp mot SD:s Hanna Wigh, kommer nu ta time out från sitt riksdagsuppdrag, skriver Expressen. 

Enligt presschefen Henrik Vinge mår mannen dåligt. 

– Personen beskriver sig som bedrövad och menar att anklagelserna är falska, säger Henrik Vinge till Expressen

Det var Kalla fakta som avslöjade att Wigh anklagade en riksdagsledamot i SD för att grova övergrepp. Övergreppet ska ha skett på Sverigedemokraternas kansli.

– Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och så tog han ner den innanför mina byxor och tryckte upp ett finger, sa Wigh i Kalla fakta. 

Så sent som på tisdagsmorgonen hävdade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att partiet inte visste vem det var som anklagats för övergreppet, något som Hanna Wigh menade var en lögn. 

– Han ljuger. De har fått namnet av mig. Jag träffade honom i TV4:s korridor nu på morgonen och då hade vi en diskussion, där berättade jag vem det var. Jag berättade också när var och hur detta skedde, sa Hanna Wigh till Nyheter24 då. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.