- Foto: TT

Övergreppsanklagade SD-politikern tar time-out från riksdagen

Samtidigt menar Sverigedemokraterna att anklagelserna är falska.


Den sverigedemokratiske riksdagledamot, som anklagats för att ha begått sexuella övergrepp mot SD:s Hanna Wigh, kommer nu ta time out från sitt riksdagsuppdrag, skriver Expressen. 

Enligt presschefen Henrik Vinge mår mannen dåligt. 

– Personen beskriver sig som bedrövad och menar att anklagelserna är falska, säger Henrik Vinge till Expressen

Det var Kalla fakta som avslöjade att Wigh anklagade en riksdagsledamot i SD för att grova övergrepp. Övergreppet ska ha skett på Sverigedemokraternas kansli.

– Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och så tog han ner den innanför mina byxor och tryckte upp ett finger, sa Wigh i Kalla fakta. 

Så sent som på tisdagsmorgonen hävdade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att partiet inte visste vem det var som anklagats för övergreppet, något som Hanna Wigh menade var en lögn. 

– Han ljuger. De har fått namnet av mig. Jag träffade honom i TV4:s korridor nu på morgonen och då hade vi en diskussion, där berättade jag vem det var. Jag berättade också när var och hur detta skedde, sa Hanna Wigh till Nyheter24 då. 

/
/
Senaste nytt

Kristersson: Sverige tveklöst säkrare

Likbilsförare vägrar ta emot Navalnyjs kropp

Likbilsförare vägrar att ta emot Aleksej Navalnyjs kropp från bårhuset efter att de mottagit hot, uppger den ryska regimkritikerns medarbetare.

Kung Harald på bättringsvägen

Norges kung Harald borde kunna vara på väg hem om ett par dagar, skriver det norska kungahuset i ett pressmeddelande.

Ryssland stoppar bensinexporten i sex månader

Ryssland stoppar exporten av bensin från landet från och med fredag för att motverka inhemsk bränslebrist, uppger regeringen i Moskva i ett uttalande.

Villa övertänd i Kristinehamn

En villa i Kristinehamns kommun har fattat eld, enligt Expressen. Magnus Åkervik vid SOS Alarm säger att det finns en spridningsrisk.

Därför säljer Kronofogden 667 000 burkar energidryck på auktion

Kronofogden har sålt 667 000 burkar energidryck på en auktion. Burkarna är en del av totalt 1, 2 miljoner energidrycker som svenska staten ska sälja. Anledningen handlar om ett österrikiskt brottsmål.