- Foto: TT

Hanna Wigh om övergreppet: ”Har berättat för Åkesson vem det är”

Publicerades: 26 Sep 2017, 09:14

Jimmie Åkesson menar att han inte vet vem som ska ha förgripit sig på riksdagsledamoten Hanna Wigh. Men enligt Wigh ljuger partiledaren.


Igår kunde TV4:s Kalla fakta avslöja att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Hanna Wigh lämnar SD, efter att hon ska ha utsatts för ett sexuellt övergrepp av en högt uppsatt riksdagsledamot inom Sverigedemokraterna

– Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och så tog han ner den innanför mina byxor och tryckte upp ett finger, sa Wigh i Kalla fakta. 

Nu på morgonen var SD:s partiledare Jimmie Åkesson med i Aftonbladets morgon-tv, och där menade han att partiet vill ta tag i anklagelsen. 

– Vi får utgå från att det här är sant, och då smyger det alltså omkring en våldtäktsman i våra lokaler, sa Åkesson. Han hävdade också att man i partiet inte vet vem anklagelsen gäller, och att man nu vill att Hanna Wigh ska berätta. 

– Jag vädjar till Hanna Wigh att berätta vem det är så ska vi ta tag i det, sa Åkesson till Aftonbladet

Men när Nyheter24 når Hanna Wigh menar hon att Sverigedemokraternas partiledare ljuger

– Han ljuger. De har fått namnet av mig. Jag träffade honom i TV4:s korridor nu på morgonen och då hade vi en diskussion, där berättade jag vem det var. Jag berättade också när var och hur detta skedde, säger Hanna Wigh till Nyheter24. 

Hon säger att detta skickar en signal till de kvinnor som vill engagera sig i SD. 

– Det är fruktansvärt, jag hade hoppats på att de skulle hitta någon slags heder och börja ta tag i detta, nu visar man att man gör raka motsatsen. Man säger åt unga kvinnor i partiet att "lev och var tacksam, och var beredd att leva som att du är i ett harem, så kan du gå långt i partiet". 

Under måndagen polisanmälde Sverigedemokraterna övergreppet. Enligt dem själva var detta för att kunna reda ut vad som faktiskt hänt. Men Hanna Wigh menar att detta bara är en fasad. 

– Han som gjorde detta var noggrann med att inte lämna några märken på min kropp, så att det ska bli svårt att polisanmäla. Utredningen kommer läggas ner i brist på bevis och då kan SD säga att man tagit tag i detta och att det inte var något, säger Wigh till Nyheter24. 

Från SD-håll medger man att det skedde ett kortare möte i TV4-huset på tisdagsmorgonen, men att man inte pratade om vem som ska ha utfört övergreppet. 

"Nej, precis som Jimmie Åkesson har varit tydlig med så har han ännu inte fått någon information om vem personen är. Däremot vill han gärna träffa Hanna Wigh själv så snart som möjligt för att få ta del av det", skriver Åkessons politiske sekreterare Mikael Eriksson i en skriftlig kommentar till Nyheter24. 

LÄS MER: Nej, Stefan Löfven har inte sagt att han vill förbjuda SD

/
/
/
Relaterat
Har du förtroende för Sverigedemokraterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

Nytt åtal mot Donald Trump

USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

1 timme sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

3 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

igår 22:54
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

igår 22:14
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.