- Foto: TT

Hanna Wigh om övergreppet: ”Har berättat för Åkesson vem det är”

Jimmie Åkesson menar att han inte vet vem som ska ha förgripit sig på riksdagsledamoten Hanna Wigh. Men enligt Wigh ljuger partiledaren.


Igår kunde TV4:s Kalla fakta avslöja att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Hanna Wigh lämnar SD, efter att hon ska ha utsatts för ett sexuellt övergrepp av en högt uppsatt riksdagsledamot inom Sverigedemokraterna

– Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och så tog han ner den innanför mina byxor och tryckte upp ett finger, sa Wigh i Kalla fakta. 

Nu på morgonen var SD:s partiledare Jimmie Åkesson med i Aftonbladets morgon-tv, och där menade han att partiet vill ta tag i anklagelsen. 

– Vi får utgå från att det här är sant, och då smyger det alltså omkring en våldtäktsman i våra lokaler, sa Åkesson. Han hävdade också att man i partiet inte vet vem anklagelsen gäller, och att man nu vill att Hanna Wigh ska berätta. 

– Jag vädjar till Hanna Wigh att berätta vem det är så ska vi ta tag i det, sa Åkesson till Aftonbladet. 

Men när Nyheter24 når Hanna Wigh menar hon att Sverigedemokraternas partiledare ljuger

– Han ljuger. De har fått namnet av mig. Jag träffade honom i TV4:s korridor nu på morgonen och då hade vi en diskussion, där berättade jag vem det var. Jag berättade också när var och hur detta skedde, säger Hanna Wigh till Nyheter24. 

Hon säger att detta skickar en signal till de kvinnor som vill engagera sig i SD. 

– Det är fruktansvärt, jag hade hoppats på att de skulle hitta någon slags heder och börja ta tag i detta, nu visar man att man gör raka motsatsen. Man säger åt unga kvinnor i partiet att "lev och var tacksam, och var beredd att leva som att du är i ett harem, så kan du gå långt i partiet". 

Under måndagen polisanmälde Sverigedemokraterna övergreppet. Enligt dem själva var detta för att kunna reda ut vad som faktiskt hänt. Men Hanna Wigh menar att detta bara är en fasad. 

– Han som gjorde detta var noggrann med att inte lämna några märken på min kropp, så att det ska bli svårt att polisanmäla. Utredningen kommer läggas ner i brist på bevis och då kan SD säga att man tagit tag i detta och att det inte var något, säger Wigh till Nyheter24. 

Från SD-håll medger man att det skedde ett kortare möte i TV4-huset på tisdagsmorgonen, men att man inte pratade om vem som ska ha utfört övergreppet. 

"Nej, precis som Jimmie Åkesson har varit tydlig med så har han ännu inte fått någon information om vem personen är. Däremot vill han gärna träffa Hanna Wigh själv så snart som möjligt för att få ta del av det", skriver Åkessons politiske sekreterare Mikael Eriksson i en skriftlig kommentar till Nyheter24. 

LÄS MER: Nej, Stefan Löfven har inte sagt att han vill förbjuda SD

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förtroende för Sverigedemokraterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.