1 av 2
2 av 2

Magnus Ranstorp om nya hotet mot Stockholm: "Måste ta det på allvar"

Sent på onsdagskvällen lades en mystisk bild upp på ett nätforum. Nu kommenterar Magnus Ranstorp hotet.


Sent igår kväll postades en bild på forumet 4chan. I samband med bilden, som visar en pistol, riktas ett hot mot riksdagshuset i Stockholm

Nyheter24 har under morgonen varit i kontakt med riksdagsledamöter, som menar att man inte gått ut med någon intern information gällande hotbilden. Men Magnus Ranstorp, terrorforskare på Försvarshögskolan, menar att man måste ta hotet på allvar. 

– Det kommer in den här typen av hot ibland. Självfallet måste polisen ta det på allvar, om de nu känner till det, säger Ranstorp till Nyheter24.

Bilden som postades på 4chan under onsdagskvällen. 

Ranstorp tror inte att man kommer stärka skyddet kring riksdagen på grund av bilden, men att polisen borde spåra upp personen som lagt upp bilden.

– Det är allvarligt. Men det krävs mer för att man ska höja säkerheten eller informera vidare, säger Ranstorp.

Säpo själva vill inte kommentera hotet närmare. 

– När det gäller den här typen av hot är det svårt att kommentera. Vi får in väldigt mycket uppgifter, det handlar om upp mot 6 000 i månaden. Men vi har svårt att gå in på enskilda fall, det går in på vår operativa verksamhet, sa Karl Melin på Säpos presstjänst tidigare till Nyheter24.


Mer om 4chan: 

4chan är ett av världens största nätforum, och underlättar anonymitet bland de som postar där. Underforumet Politically incorrect eller "/pol/" (där bilden postades) har under de senaste åren varit en samlingplats för högerextremister och nazister på nätet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.