Paula Bieler kallades "judehora" av Sverigedemokratkollega

- 10/11/2017, 15:27

TT (montage)

Nyligen framkom att ett tidigare toppnamn inom partiet Sverigedemokraterna i Borlänge kallade riksdagsledamoten Paula Bieler för "judehora".

En ljudinspelning som sajten Inte rasist, men... (IRM), tagit del av innehåller ett uttalande från ett tungt före detta namn inom Sverigedemokraterna i Borlänge. En del av samtalet innehåller meningen:

”Varför pratar de med Jimmie för, när vi har den där jävla judehoran som driver de där frågorna?”

Personen som det syftas på i ljudinspelningen är riksdagsledamoten och sverigedemokrat-toppen Paula Bieler. Under inspelningen hörs flera andra röster – men ingen reagerar på det grova uttalandet.

TT

Mannen som uttalade sig var en av de tre personer som uteslöts ur SD Borlänge i februari i år. 

Sverigedemokraternas informationsansvarige Henrik Gustafsson hävdar i ett mejl till P4 Dalarna att ljudfilen är manipulerad. 

Dock finns ytterligare en inspelning (som också publicerats hos IRM) där partisekreteraren Richard Jomshof uttalar sig om inspelningen och menar att det "kan växa och bli väldigt stort" samt att partiet befinner sig i ett "underläge mot media".

Aftonbladet har tagit del av en mejlkonversation från 2016 och våren 2017 där Jomshof eftersökt fler inspelningar och att ljudinspelningar anses vara "partiskadligt beteende".

Paula Bieler har uttalat sig och säger att hon inte tycker det spelar någon roll att det handlade om henne, men att partet inte accepterar sådant beteende.