Torsdag 13 Maj
Stockholm

MP-politiker anklagas för sexuella trakasserier

Trakasserierna ska ha känts till i över tio år. Nu vittnar ytterligare tjugo personer om mannens beteende.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I över tio års tid har flera kvinnor berättat om sexuella trakasserier och närmanden från en riksdagsledamot från Miljöpartiet. Detta visar en granskning som Dagens Nyheter har gjort.

Ett 20-tal män och kvinnor från partiet, oberoende av varandra, har den senaste veckan berättat om riksdagsledamotens gränslösa beteenden för Dagens Nyheter.

Flera personer i ledande positioner ska ha känt till beteendet i över tio år.

– Att man skulle akta sig för den här riksdagsledamoten var bland det första jag fick höra när jag började engagera mig i partiet, berättar en person med hög position inom partiet för Dagens Nyheter.

En kvinna vittnar om hur mannen i januari 2014 skulle hålla i hennes 5-månaders dotter, och stoppade in sin tunga i bebisens mun. Kvinnan mådde väldigt dåligt av händelsen och hade skuldkänslor över att hon lät mannen hålla i dottern från början.

Kvinnan berättade för partiet men ingenting hände. Året därefter gjorde hon en polisanmälan som lades ner, eftersom det ansågs ha gått för lång tid sedan händelsen ägde rum.

Det var nu under höstens Metoo-kampanj som kvinnna publicerade en bild på riksdagsledamoten i sociala medier, och berättade om upplevelsen. Snabbt därefter bad en lokal MP-kollega henne att ta bort inlägget, skriver DN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela