Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thorwaldsson om Metoo: "Bra att det kommer upp till ytan"

- 30/11/2017, 15:19 -

LO-chefen säger nu att han kunnat göra mer för att förhindra övergrepp inom LO-kollektivet.

Ingen har väl missat uppståndelsen kring #metoo, och de tusentals berättelser som under hösten kommit upp till ytan, berättelser om våldtäkt, övergrepp och trakasserier?

Kampanjen har fått LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att på allvar fundera på de övergrepp som sker inom LO-yrken. Han menar att det är naivt att tro att det inte sker till och med inom LO:s kursverksamheter. 

– En ännu större fråga är att 13 procent av våra medlemmar har utsatts för sexuella trakasserier på sin arbetsplats, framför allt inom vården och inom restaurang och hotell. Det är förfärliga berättelser, jag är glad att de kommer upp till ytan, säger Thorwaldsson i podden 24Frågor

Han säger också att han önskar att han mycket tidigare i livet hade kunskap om hur utbrett övergreppen och trakasserierna varit. 

– Jag visste för 20 år sen att det förekom sexuella trakasserier, men om jag vetat att det var så här grovt och illa överallt hade jag ägnat mer tid åt att motverka det, säger Thorwaldsson. 

Lyssna på hela intervjun här!

Har du blivit utsatt?