LO:s ordförande Karl Petter Thorwaldsson och en mobiltelefon med texten Metoo
Karl Petter Thorwaldsson, LO:s ordförande. - Foto: TT

Thorwaldsson om Metoo: "Bra att det kommer upp till ytan"

LO-chefen säger nu att han kunnat göra mer för att förhindra övergrepp inom LO-kollektivet.


Ingen har väl missat uppståndelsen kring #metoo, och de tusentals berättelser som under hösten kommit upp till ytan, berättelser om våldtäkt, övergrepp och trakasserier?

Kampanjen har fått LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att på allvar fundera på de övergrepp som sker inom LO-yrken. Han menar att det är naivt att tro att det inte sker till och med inom LO:s kursverksamheter. 

– En ännu större fråga är att 13 procent av våra medlemmar har utsatts för sexuella trakasserier på sin arbetsplats, framför allt inom vården och inom restaurang och hotell. Det är förfärliga berättelser, jag är glad att de kommer upp till ytan, säger Thorwaldsson i podden 24Frågor

Han säger också att han önskar att han mycket tidigare i livet hade kunskap om hur utbrett övergreppen och trakasserierna varit. 

– Jag visste för 20 år sen att det förekom sexuella trakasserier, men om jag vetat att det var så här grovt och illa överallt hade jag ägnat mer tid åt att motverka det, säger Thorwaldsson. 

Lyssna på hela intervjun här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit utsatt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.