Torsdag 13 Maj
Stockholm

Superkaos i Centerpartiets ungdomsförbund – två toppar lämnar

Bild på CUF:s styrelse
Två styrelseledamöter lämnar nu CUF. Foto: CUF

Styrelseledamöterna Frans Sporsén och Andreas Eriksson lämnar CUF:s styrelse med omedelbar verkan.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Centerpartiets Ungdomsförbund CUF genomgår just nu en riktigt tung kris. 

På tisdagskvällen stod det klart att två styrelseledamöter i förbundet, Frans Sporsén och Andreas Eriksson, lämnar förbundet.

"Efter en längre tids osämja mellan oss och det verkställande utskottet, följt av falska brottsanklagelser mot Andreas, och utfrysning av mig, gör vi bedömningen att det verkställande utskottet i våra ögon har förbrukat sitt förtroende helt och därmed omöjliggjort fortsatt samarbete", skriver Sporsén på Facebook.

Andreas Eriksson har skrivit ett liknande inlägg, och enligt Eriksson och Sporsén har man underrättat styrelsen nu på kvällen.

– Jag är besviken. Jag har under en längre tid varit utfrusen från kontakt med det verksställande utskottet, utan vidare förklaring. När processen väl sköttes så dåligt med Andreas där han, trots klara bevis om sin oskuld, hotades om uteslutning fick det vara nog, säger Frans Sporsén till Nyheter24 på tisdagskvällen.

Så sent som i maj i år valdes CUF:s styrelse, och nu avgår alltså två av styrelsens nio ledamöter. 

CUF:s ordförande Magnus Ek menar att man tidigare under hösten inlett en intern utredning av "två händelser", och att man under den tiden uppmanades en av de som utreddes att inte komma på förbundets tillställningar. 

– Efter detta har dessa två personer nu valt att publikt meddela att de avslutar sina uppdrag i förbundet. Detta gör de innan de interna processerna är klara. Jag kommer av respekt för alla inblandade inte kommentera händelserna i detalj, säger Ek till Nyheter24.

Frans Sporsén har länge varit en kontroversiell figur inom CUF, och gjort sig känd för att ha skämtat om förintelsen och att Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor ligger bakom terrorattackerna mot World trade center 2001

Har du förtroende för ungdomspolitiker?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela