Måndag 19 Apr
Stockholm

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson: "Ber till gud varje dag"

Jimmie Åkesson och Gud
Jimmie Åkesson ber till Gud varje dag. Foto: TT/Pixabay

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson samtalar med högre makter varje dag. Men han är inte helt säker på att herren hör bön.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Religiösa politiker hör inte direkt till vanligheterna i Sverige. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har sagt att hon tror Adam och Eva var de första människorna på jorden, men annars brukar det vara ganska tyst från svenska toppolitiker när det handlar om högre makter. 

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson däremot pratar gärna om sin gudstro. När SD-ledaren frågades ut av skådespelaren Sven Melander fick han frågan om han tror på ett liv efter döden. Åkesson berättade då om sin religiösa sida. 

– Jag ber till Gud varje dag, säger Åkesson i intervjun. 

Samtidigt som Åkesson menar att han är troende kallar han sig för agnostiker, alltså en tvivlare. Och självklart vet han inte om Gud hör hans böner, som oftast handlar om familjens välmående och hälsa. 

– Även om han inte gör det kostar det mig någon minut, jag förlorar inget på det. Det är lika bra att köra, säger Åkesson i intervjun. 

Samtidigt menar Åkesson att kristendomen är viktig för Sverige. 

– Kristendom och vårt kristna arv, det har format vårt samhälle, det har format mig, det har format nästan allt vi ser i det här landet. Att plocka kristendom och gudstro ur det svenska samhället är som att plocka äggen ur sockerkakan, säger Åkesson. 

Sven Melander har tidigare kallat Sverigedemokraterna "jävla landsförrädare" – läs mer om det här.

Tror du på Gud?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela