Måndag 28 Nov
Stockholm

Jimmie Åkesson: "Vi kanske inte blir största parti"

Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkesson håller tal. Foto: TT

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson verkar inte längre vara så säker på att valet kommer bli den megasuccé man tidigare trott.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jimmie Åkesson höll idag tal på Sverigedemokraternas valkongress i Stockholm. Under talet tog han bland annat upp att fler brottslingar med utländskt medborgarskap ska utvisas, och att man vill satsa mer på vården. 

Men Åkesson pratade också om valet. Tidigare har Åkesson sagt att han tror Sverigedemokraterna blir största parti i höstens val, men kanske har den senaste tidens opinionsmätningar gjort att han tvivlar på det. 

– Vi kanske inte blir största parti. Det är inte det viktiga. Men jag vet att vi kommer frå hundratusentals röster. Kanske miljoner, sa Åkesson i sitt tal.

Han menar också att det inte är intressant hur stora SD blir, utan att det är politiken som är det viktiga. 

– Vi går till val på vår politik, och vi ska göra vad vi kan för att få så stort genomslag som möjligt. Det är vårt uppdrag, sa Åkesson. 

Sverigedemokraterna i opinionen: 

Efter valet 2014 upplevde Sverigedemokraterna ett enormt uppsving i opinionsmätningarna, och i slutet av 2015 hade partiet över 20 procent i flera mätningar. 

I början av 2016 hade SD en nedgång, men under Moderaternas kris 2017 tog man tillbaka många väljare. Efter att Moderaterna har återhämtat sig under det senaste halvåret har Sverigedemokraterna återigen tappat i opinionen, och i de flesta mätningar ligger man stilla på cirka 16-17 procent.

På lördagsförmiddagen beslutade SD att kicka en av partiets mest kända politiker – läs mer om det här

Tror du SD blir största parti i valet?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.