Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rasiststorm mot Linas Matkasse efter bråk med hatsajt

- 05/04/2018, 09:34 -

Hatet i Sverige har fått ett nytt mål. Den här gången är det Linas Matkasse som är måltavla, efter ett annonsbråk med hatsajten Samhällsnytt.

Nätkriget mot Linas Matkasse fortsätter, och just nu pågår en digital bärsärkargång på företagets Faceebook-sida. 

Men hur blev Linas Matkasse målet för ilskna kommentarer och anklagelser om att vilja avskaffa demokratin?

Allt började när en av Linas kunder hörde av sig via Twitter och undrade varför företagets annons syntes på högerpopulistiska sajten Samhällsnytt (som tidigare hette Avpixlat). 

Linas Matkasse svarade då så här: 

Samhällsnytt själva skrev då att Linas Matkasse försöker "undergräva tidningens ekonomi" och att kunder beskyller företaget för att begränsa yttrandefriheten och ansluta sig till vänsterextremister".

Efter att Samhällsnytt uppmärksammat tweeten började hatet strömma in till Linas Matkasse via Facebooks recensionstjänst. Här är några av kommentarerna (Och ja! Detta är faktiskt kommentarer folk har skrivit på Linas Matkasses Facebook-sida): 

Men det har inte bara varit korkat. Även otäcka hot har dykt upp, som känns väldigt långt från något som vi skulle kalla demokrati. 

”Företaget ska krossas. Ledning och personal kartläggs”, skrev Twitter-användaren ”Granskning Sverige, praktikanten”, på Twitter, enligt DN. 

Att Linas Matkasse själva vill bestämma var man vill annonsera någonstans är så klart helt i sin ordning, och inte ett hot mot någon grundlag. Varje företag har rätt att annonsera och synas var de vill, och har även rätt att tacka nej till att annonsera, då vi inte bor i Sovjet.

Sjuka saker rasister säger – och vad de egentligen betyder


Tycker du företag ska tvingas annonsera överallt?