Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thor: Då badar jag naken på Sergels Torg

Nyheter | 05/04/2018 15:31

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor kommer nu med ett lite märkligt vallöfte inför höstens val.

Det är valår, och då är det ju inte helt ovanligt med lite konstiga vallöften. Men nu har Kristdemokraternas Ebba Busch Thor kommit med ett lite annorlunda löfte. 

Det är i Youtube-showen Partitempen med Margaux Dietz som KD-ledaren får frågan hur hon skulle fira om Alliansen vann höstens val den 9 september. 

– I fontänen på Sergels Torg, säger Ebba Busch Thor när hon får frågan hur Alliansen ska fira en eventuell valsseger. 

– Tänk dig rubrikerna – Alliansen badar nakna på Sergels Torg, svarar då programledaren Margaux Dietz. 

– Ja. Vi kanske borde ha det som gemensamt Allians-löfte innan valet för att öka incitamentet för folk att rösta på oss, skrattar Ebba Busch Thor.

Men Ebba Busch Thor verkar inte tro att hon kommer få med sig de andra partiledarna i Alliansen, alltså Jan Björklund, Ulf Kristersson och Annie Lööf på ”löftet”. Istället tror KD-ledaren att det blir lite bubbel och några timmars sömn innan det blir back to business. Hon hoppas också slippa och stå i intervjuer hela valnatten.

Och hon skämtar också om att hon önskar att även att de rödgröna borde lova att nakenbad om de skulle vinna valet istället för Alliansen. 

– Det vore bra om de också hade det som löfte, jag tror deras stöd skulle gå ner då. Nej förlåt det var jätte-elakt.

Och ja, man kanske inte ska ta Ebba Busch Thors "löfte" på allra största allvar. Men skämt eller inte, frågan är om det blir någon segerfest överhuvudtaget för Busch Thor och hennes kristdemokrater. 

KD har legat illa till under en längre tid i opinionsmätningarna, och de flest undersökningar visar att Kristdemokraterna skulle hamna under fyra procent, och alltså åka ut ur riksdagen om det hade varit val idag. 

 Ebba Busch Thor avslöjade nyligen att hon aldrig varit "asplakat" – läs mer om det här!

Tänker du rösta på Kristdemokraterna?