Amanda Lind och en jolle. Kollage.
Amanda Lind berättar om cannabis-rökningen. - Foto: Naina Helen Jåma/Helena Landstedt/TT

Amanda Lind talar ut om att röka gräs: "Inget långvarigt..."

Det gick bra ett par gånger – men sen var det inte så kul längre. Nu berättar nya ministern Amanda Lind om hur det var att röka cannabis.


Den nya kulturministern Amanda Lind har haft en turbulent start på nya jobbet. inte nog med att Lind hyllade skandalministern Mehmet Kaplan, hon erkände också i måndags att hon testat att röka braj i 20-årsåldern.

Cannabis-bruket har diskuterats mycket nu i veckan. Vissa tycker det är en stor grej, andra tycker att det inte är så mycket att bry sig om. 

Amanda Lind: "Inget jag fastnade i"

Nu berättar Lind om hur det kändes att röka gräs i en intervju i Morgonpasset i P3.

– Jag provade vid två tillfällen. Men det blev inte långvarigt, det var inget jag fastnade i, säger Amanda Lind i Morgonpasset. 

(Christina Sjögren/TT)

Lind får då frågan varför hon valde att berätta om att hon testat den olagliga drogen. 

– Har man några lik i garderoben är det bättre att säga det än att det kommer fram sen. Andra får bedöma om det är en stor eller liten sak. 

Hon fortsätter:

– Jag skulle inte göra det idag. Vi ska ha en restriktiv narkotikapolitik. 

Läs mer om allt som hänt i Amanda Lind-affären här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du softat på en gås någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Fem döms för bomber i Norrköping

Fem män döms för sin inblandning i flera planerade och ett utfört sprängdåd i Norrköping under förra året, rapporterar SVT Öst.

Ukraina-stöd bromsas i EU

Visst ska vi hjälpa Ukraina, lovar EU-länderna – men drar samtidigt i stödbromsen för att hålla egna väljare på gott humör inför kommande EU-val. Frågan tär på enigheten inför veckans toppmöte i Bryssel.

Ljusare förhoppningar kring tysk ekonomi

Det ser allt ljusare ut för Tyskland, Europas ekonomiska motor, enligt bedömare. Det månatliga Zew-indexet uppgick i februari till 31,7 jämfört med 19,9 föregående månad. Det var dessutom högt över marknadens förväntningar som låg på 20,5. Indexet mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin.

Schweizisk klockexport ur led

Suget efter schweiziska lyxklockor minskar tydligt. I februari sjönk exporten med 3,8 procent på årsbasis – blott andra gången de tre senaste åren som man noterar fallande exportsiffror.

Åtvidaberg: Polisen rapporterar om skottlossning

"Höga smällar var misstänkt skottlossning", skriver polisen på sin hemsida.