Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf om Sverigedemokraterna : "Skadliga för Sverige"

- 14/02/2019, 11:32

Annie Lööf vill att Sverigedemokraterna kommer att minska i opinionen – men hon är inte säker på att det kommer bli så...

Sverigedemokraterna och Centerpartiet är inte direkt bästisar. De båda partierna har svingat friskt mot varandra under de senaste åren, och nu dundrar Annie Lööf ännu en smocka mot Jimmie Åkessons parti. 

Det är i en intervju med Expressen som Lööf får frågan vad hon tycker om Sverigedemokraterna. 

– Jag vill gärna att de minskar som parti, för att jag tycker att deras politik är skadlig för Sverige. Därför driver jag på en politik för att mitt parti ska få ökat förtroende, svarar Annie Lööf då. 

Men Lööf tror inte att SD kommer att tappa väljare i första taget, och hon jämför med liknande partier i andra länder. 

– De kommer säkert att öka en del, och tittar man på motsvarande partier med den här högerpopulistiska bakgrunden så ligger de ungefär på den här nivån och något högre än vad Sverigedemokraterna ligger i dag, säger Lööf till Expressen

Enligt en färsk analys finns fem säkra tecken på att Sverigedemokraterna snart kommer att samarbeta med Moderaterna – mer om det här!

Håller du med Lööf?