Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya kravet: Tvångsomhänderta barnen till alla IS-återvändare

- 27/02/2019, 08:35

Barn ska inte behöva växa upp i IS-familjer. Det kräver nu Liberalernas toppolitiker Joar Forssell. "Sverige har ett ansvar", skriver han idag.

Låt inte svenskar som stridit för Islamiska Staten ha kvar vårdnaden om sina barn. Det menar nu en av Liberalernas toppolitiker i ett nytt utspel. 

Det är riksdagsledamoten och LUF-ordföranden Joar Forssell (som ej ska förväxlas med Moderaternas Johan Forssell) som nu föreslår att svenska systemet ska slå hårt mot IS-svenskarna som kommit hem från Syrien och Irak. 

En förälder som anslutit sig till en mördarsekt som begraver barn i massgravar och säljer unga som sexslavar saknar helt omsorgsförmåga. Som samhälle har vi ett särskilt ansvar att skydda barn från att växa upp med Daesh-föräldrar”, skriver Forssell på Expressens debattsida idag. 

LUF:s Joar Forssell
Liberalernas Joar Forssell. (Henrik Montgomery/TT)

Han menar också att det måste finnas ett nationellt exit-program som ser till att IS-återvändare lämnar våldsideologin, och en internationell tribunal som utreder brott som begåtts i kriget i Syrien. 

Även Moderaterna har i dagarna kommit med hårdare krav för de svenska medborgare som varit och krigat för terrorsekten IS. 

Moderaterna anser att en person som krigat för Islamiska Staten och har dubbla medborgarskap ska bli av med sitt svenska pass – något Nyheter24 tidigare skrivit om

Du kan också läsa om en svensk 35-åring, som nu vädjar att få komma tillbaka till Sverige här

Håller du med Forssell?