Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD vill ha haverikommission för att bekämpa terrorism

- 11/03/2019, 10:46 -

Sverigedemokraterna vill ha hårdare lagar mot terror – och ha en speciell kommission för att ta itu med terrorismen.

Sverigedemokraterna vill ha en haverikommission för att stoppa terrorismen i Sverige. Det skriver Jimmie Åkesson på Aftonbladets debattsida idag. 

Exakt hur det ska gå till eller hur kommissionen ska jobba går man inte in på i detalj, men man vill titta på möjligheterna att införa en kommission. 

Sverigedemokraterna vill också att offer för terrorism lättare ska kunna få ekonomisk ersättning – och att man ska kunna ta pengar ur allmänna arvsfonden för att skicka ut ersättning. 

"Ska inte integreras"

Åkesson skriver också att den svenska lagstiftningen går för långsamt, och att Sverige borde titta på andra länder som redan skärpt sina lagstiftningar. 

"Terrorister ska inte integreras i det svenska samhället, de ska lagföras och straffas. Det är vi skyldiga alla de människor som idag runt om i Europa hedrar minnet av terrorns offer", skriver Jimmie Åkesson och partikamraten Adam Marttinen i debattartikeln

MER: Jimmie Åkesson går om Annie Lööf i ny mätning

Håller du med Åkesson?