Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så många skulle aldrig rösta Sverigedemokraterna

- 10/04/2019, 14:48

Sverigedemokraterna är verkligen inte så populära som man kanske kan tro ibland. En ny mätning visar att en majoritet aldrig skulle rösta på dem.

Sverigedemokraterna går bra i opinionen just nu. Sen valet har partiet ökat, och i de flesta mätningarna är SD näst största parti. 

Men nu visar en ny mätning att allt inte är frid och fröjd för Jimmie Åkessons parti. 

Det är i Som-institutets årliga undersökning man frågat de svarande vilket parti de tycker sämst om. Och Sverigedemokraterna är helt överlägsna. 

55 procent, alltså en majoritet, har svarat att SD är partiet de tycker sämst om. På andraplats ligger Vänsterpartiet på 13 procent. Feministiskt initiativ tar bronsmedaljen med 12 procent. 

Men inte nog med det. Enligt mätningen skulle en majoritet av svenska folket aldrig kunna tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna. 

Hela 60 procent svarar i SOM-institutets enkät att det aldrig skulle kunna tänka sig att rösta på SD. Vänsterpartiet kommer tvåa – 15 procent säger att det inte är tänkbart att rösta på Jonas Sjöstedts parti. 

Nu är Ebba Busch Thor mer poppis än Stefan Löfvenhär är KD-ledarens nya supersiffra

Skulle du kunna rösta på Sverigedemokraterna?