Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thor berättar om nya lönen – så mycket tjänar hon

- 17/04/2019, 09:56 -

Ebba Busch Thor har lyckats landa en riktigt fet löneförhöjning. I nya avsnittet av Radio Redgert berättar KD-ledaren om vad det står längst ner på lönebeskedet.

Man blir inte direkt fattig av att vara partiledare. I en ny intervju berättar Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att hon nu fått en rejäl löneförhöjning. 

Tidigare har Nyheter24 kunnat rapportera att KD-ledaren senaste haft en månadslön på knappt 90 000 kronor. Men nu avslöjar Busch Thor att lönen gått upp rejält senaste året. 

– Det är nästan 140 000 kronor nu, säger Ebba Busch Thor i podden Radio Redgert, där hon intervjuas av infuencern Daniel Redgert

Hon berättar att hennes lön ska motsvara en ministers lön, och att det är partiets verkställande utskott som bestämmer lönen. 

– Jag vet att jag har en utopsik lön och att folk som lyssnar på det här kanske tänker ”va, skämtar du?!”. Man måste ju vara jätteödmjuk inför det faktum att jag har det otroligt bra ställt, säger Busch Thor i podden.

Den största utgiften för Ebba Busch Thor och maken Niklas är boendet, sen kommer mat och kostnaderna för parets två bilar. 

Hon berättar också att hon tidigare haft ganska lite pengar, och att hon tycker att man ska vara försiktig med att skryta om att man tjänar mycket. 

– Jag vet hur sårande det kan vara när folk pratar för lättvindigt om hur man sätter sprätt på pengar. Jag vet hur det är att vara i andra änden. 

Ebba Busch Thor: "Jag har tagit antidepressiva..:"

Tjänar du mer än Ebba?