Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thors avslöjande : "Jag har tagit antidepressiva"

- 17/04/2019, 11:21

Nu går Ebba Busch Thor ut och berättar om den svåra tiden i tonåren, och om hur hon "bröt ihop" varje dag.

Psykisk ohälsa är ett stort problem i Sverige idag, inte minst bland unga. Enligt Folkhälsomyndigheten har nedsatt psykiskt välbefinnande ökat ordentligt bland svenskar under 44 senaste tio åren. 

Och nu träder en av partiledarna fram och berättar om sina problem. 

Det är Kristdemokraternas Ebba Busch Thor som i podden "Radio Redgert" berättat att hon gått på receptbelagd antidepressiv medicin. 

– Ja, under ett halvår i gymnasiet. Jag bröt ihop i stort sett varje dag, jag trodde inte att jag skulle kunna ta studenten, säger Ebba Busch Thor i podden, och menar att det fanns flera anledningar till att det blev lite mycket just då. 

 – Dels hade jag min första riktiga hjärtesorg, sen gick jag också en väldigt tuff gymnasielinje. Jag kom helt enkelt aldrig ikapp. 

KD-ledaren säger också att det är lätt att vara besatt av att verka lyckad, och att man måste våga släppa på sin egen perfektionism.

Men hon har ett råd till alla andra som funderar på att ta antidepressiva. 

– Man ska inte vara rädd för det eller känna att man är misslyckad för att man gör det. Men man ska vara försiktig, och efter ett tag kanske man måste ta redan på anledningen till att man behöver äta antidepressiva, säger Busch Thor i Radio Redgert. 

Mår du dåligt och känner att du behöver någon att prata med? Då kan du ringa nationella stödlinjen på 0771-22 00 60

Ebba Busch Thor avslöjar sin nya superlön: "Jag vet att det är en utopisk summa..."

Har du ätit antidepressiva?