Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaternas Erik Bengtzboe lämnar uppdrag efter bostadsgranskning

- 21/04/2019, 12:43 -

Erik Bengtzboe, Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, avgår som vice ordförande och talesperson.

Moderaternas toppolitiker Erik Bengtzboe verkar inte ha varit helt ärlig när han uppgett sin adress för riksdagen. Det har gjort att riksdagsledamoten har kunnat plocka ut storbelopp.

Ja, det är en rejäl skandal som skakat Moderaterna i riksdagen.

Det är Aftonbladet som nu avslöjar att M-toppen Erik Bengtzboe, partiets talesperson i arbetsmarknads- och jämställdhetspolitiska frågor, verkar ha myglat med ersättningar. Här kan du lära mer om den omskakande skandalen.

Samtidigt har Bengtzboe drivit frågor i riksdagen angående just felaktigt utbetalda bidrag. 

Överens

"Jag och Erik Bengtzboe är överens om att han nu lämnar uppdraget som vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott, och därmed rollen som Moderaternas talesperson för arbetsmarknadsfrågor", skriver partiledare Ulf Kristersson i mail till TT på söndagen.

Han fortsätter:

"Hans personliga trovärdighet har tagit allvarlig skada av den senaste tidens uppmärksamhet kring riksdagens ersättning för hans boenden. Erik Bengtzboe kommer nu att fokusera på att rätta till dessa felaktigheter och försöka reparera sitt politiska förtroende inom och utom Moderaterna. Moderaterna återkommer i närtid till frågan om vem som blir ny talesperson i dessa frågor".

"För närvarande ingen misstanke om brott"

Efter Aftonbladets avslöjande så inledde åklagare en så kallad förutredning.

"Det finns för närvarande ingen misstanke om brott. Beslut om jag ska inleda förundersökning kommer sannolikt att kunna fattas inom några veckor", meddelade vice chefsåklagare Bengt Åsbäck vid särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om en ledamot som kom sent till en visning – som skulle hållas i riksdagen. På plats visade det sig att hen var berusad. Här kan du läsa mer om det.

Var det rätt beslut?