Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkesson till attack mot Greta Thunberg : "Iscensatt pr-kampanj"

- 25/04/2019, 13:47 -

Jimmie Åkesson är inte speciellt imponerad av Greta Thunberg. Nu går SD-ledaren ut och menar att Thunberg är en symbol för en "iscensatt" reklamkampanj.

Klimataktivisten Greta Thunberg är en av världens mest omdiskuterade svenskar nu. Thunberg, som sen förra hösten har skolstrejkat i kampen för ett bättre klimat, har väckt engagemang världen över och hyllats av flera världsledare. 

Men en som inte verkar gilla det Thunberg gör är Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. I TV4:s "Malou efter tio" går SD-ledaren till angrepp mot 16-åringen, och menar att Greta Thunberg är en del av ett pr-jippo. 

– Det är allmän känt att det ligger en reklambyrå bakom. Det är en iscensatt pr-kampanj som medier hakar på, säger Åkesson i programmet, och menar att den enda anledningen att Greta Thunberg får tala i FN och träffa påven är att det är en pr-byrå som ligger bakom. 

Och trots att Thunberg verkar ha väckt ett starkt engagemang bland ungdomar världen över, menar Åkesson att hon hade gjort mer nytta i skolbänken. 

– Hon borde definitivt gå i skolan. Jag har respekt för hennes engagemang, men hon är ett barn, säger Åkesson.

I valrörelsen skulle Åkesson själv lägga fram sina teorier om klimatet, något som inte gick så bra. Läs mer om det här

Vem håller du på i den här fajten?