Jimmie Åkesson gick hårt mot Annie Lööf under onsdagens partiledardebatt.
Åkesson kritiserade Annie Lööfs tweet under partiledardebatten. - Foto: Henrik Montgomery TT, Fredrik Sandberg TT

Jimmie Åkessons kritik mot Lööf: "Hyser ett förakt"

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson sparade inte på krutet under onsdagens partiledardebatt – där han gick hårt åt Centerpartiets Annie Lööf.


Ett rejält bråk blossade upp i Riksdagen under onsdagens partiledardebatt mellan Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Centerpartiets Annie Lööf.

Bakgrunden till bråket mellan de två partiledarna är ett inlägg som Centerpartiets partiledare publicerade under tisdagen på Twitter.


Bildkälla: Twitter / @annieloof

Åkessons kritik

Åkesson menade i sin kritik att Lööf drog en stor grupp vanliga knegare över en och samma kam och den i allra högsta grad var magstark.

– Jag tycker att det här ger uttryck för att Lööf hyser ett slags förakt för människor som inte har samma fina utbildning som henne. Som inte lever samma fina liv som Annie Lööf

"Kom inte och snacka om bakgrund"

Lööf menade däremot att tweeten var riktad till många av de användare som kritiserar och attackerar henne på Twitter.

Angående det påstådda klassföraktet så avfärdade Lööf påståendet och förklarade att hon själv kommer från samma bakgrund.

– Kom inte och snacka om bakgrund och epitet. Jag är uppvuxen på den svenska landsbygden. Jag är uppvuxen med att både sätta potatis och att köra hö, sade Lööf och fortsatte:

– Jag är den första i min familj med en akademisk utbildning, det är jag väldigt stolt över. Men jag är lika stolt över mina kusiner och syskon som arbetar med annat.

Dagens partiledardebatt handlar EU och en fråga som många vurmar över är såklart det svenska snuset. Men visste du att små snusförpackningar snart är ett minne blott? Här kan du läsa allt om det!

Den 26 maj är det val till EU-parlamentet här i Sverige. Här är fem saker du behöver ha koll på inför valet och varför du borde rösta!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att tweeten var för magstark?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radios app ligger nere

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.