Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson s kritik mot Lööf: "Hyser ett förakt"

- 08/05/2019, 11:52 -

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson sparade inte på krutet under onsdagens partiledardebatt – där han gick hårt åt Centerpartiets Annie Lööf.

Ett rejält bråk blossade upp i Riksdagen under onsdagens partiledardebatt mellan Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och Centerpartiets Annie Lööf.

Bakgrunden till bråket mellan de två partiledarna är ett inlägg som Centerpartiets partiledare publicerade under tisdagen på Twitter.


Tweeten som Annie Lööf skickade
Bildkälla: Twitter / @annieloof

Åkessons kritik

Åkesson menade i sin kritik att Lööf drog en stor grupp vanliga knegare över en och samma kam och den i allra högsta grad var magstark.

– Jag tycker att det här ger uttryck för att Lööf hyser ett slags förakt för människor som inte har samma fina utbildning som henne. Som inte lever samma fina liv som Annie Lööf. 

"Kom inte och snacka om bakgrund"

Lööf menade däremot att tweeten var riktad till många av de användare som kritiserar och attackerar henne på Twitter.

Angående det påstådda klassföraktet så avfärdade Lööf påståendet och förklarade att hon själv kommer från samma bakgrund.

– Kom inte och snacka om bakgrund och epitet. Jag är uppvuxen på den svenska landsbygden. Jag är uppvuxen med att både sätta potatis och att köra hö, sade Lööf och fortsatte:

– Jag är den första i min familj med en akademisk utbildning, det är jag väldigt stolt över. Men jag är lika stolt över mina kusiner och syskon som arbetar med annat.

Dagens partiledardebatt handlar EU och en fråga som många vurmar över är såklart det svenska snuset. Men visste du att små snusförpackningar snart är ett minne blott? Här kan du läsa allt om det!

Den 26 maj är det val till EU-parlamentet här i Sverige. Här är fem saker du behöver ha koll på inför valet och varför du borde rösta!

Tycker du att tweeten var för magstark?