Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokraternas nazist-hånar S i ny kampanj

- 14/05/2019, 09:35 -

"Det är inte första gången som sossarna hjälper Tyskland att ta över Europa". Så lyder Sverigedemokraternas nya kampanj inför EU-valet.

Sverigedemokraternas nya EU-kampanj har dragit igång. Och det verkar som att SD kommer gå till val med en hård ton mot Socialdemokraterna

I en ny reklamkampanj som kommer sitta uppe i Stockholms tunnelbana, skriver man "Det är inte första gången som Sossarna hjälper Tyskland att ta över Europa".

På SD:s Facebook-sida skriver man att Socialdemokraterna nu hjälper Tyskland att bygga "ett imperium". 

På en av affischerna syns den tyska flaggan, så som den såg ut fram till 1933. 

SD-kmapanj
Sverigedemokraternas nya kampanj

I ett mejl till Nyheter24 svarar Socialdemokraternas presschef Axel Björneke på SD:s kampanj. 

"Det här är vad man kan förvänta sig av ett extremt parti som SD. Vi har sett den här typen av kampanjer förut och är inte förvånade", skriver Björneke i mejlet. 

Välanvänd strategi

Det är inte första gången Sverigedemokraterna gör politik av Sveriges agerande under andra världskriget. Under förra valrörelsen släppte SD en påkostad långfilm, som handlade om Socialdemokraternas förhållanden till nazismen och Hitler. 

Att få andra partiers historiska misstag upp till ljuset har länge varit en strategi för Sverigedemokraterna, som själva bildades av personer med bakgrund i nazistpartier och medlemmar av vit makt-rörelsen under 80-talet. 

Kan du tänka dig rösta på SD?