Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succé för Ebba Busch Thor – rusar förbi Löfven i ny mätning

- 17/05/2019, 08:13 -

Ebba Busch Thor bara raddar upp supersiffror i mätning efter mätning. Kristdemokraternas partiledare rusar nu även förbi Stefan Löfven i den allra senaste!

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor fortsätter att rida på framgångsvågen efter förra årets valsuccé. I en ny undersökning från Novus rusar hon till och med förbi Stefan Löfven i förtroende hos väljarna, rapporterar SVT.

Undersökningen som baseras på 1 037 intervjuer såg EBT segla från 31 procent i förtroende till hela 36 procent. Med det resultatet var hon en av få partiledare som faktiskt ökade i förtroende.

Undersökningens två stora förlorare måste anses vara Löfven och Moderaternas Ulf Kristersson, som båda två tappade rejält i förtroende.

Löfven, som tidigare var den partiledaren som hade mest förtroende bland väljarna, sjönk från sina 34 procent ned till 30.

Kristersson, ansiktet utåt för oppositionen, såg sig omsprungen av Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson som även han ökade i mätningen.

MER: Så mycket bensin drar partiledarnas bilar

Bör Kristersson vara orolig för siffrorna?