Anders Ygeman skickade en syrlig tweet åt Busch Thor och Åkesson
Anders Ygeman går till attack mot Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson. - Foto: Jessica Gow TT, Johan Nilsson TT

Ygemans hån: Attackerar Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson

Socialdemokraternas Anders Ygeman tog under torsdagen till sociala medier och svingade hårt mot Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson.


Greta Thunberg är den senaste, av en rad kända och inspirerande personligheter, som fått pryda Times magazins ikoniska förstasida.

Greta som hyllats runt om i världen för sina insatser och sitt engagemang för klimatet uppmärksammas så klart även av våra egna politiker här i Sverige.

En som valde att uppmärksamma Gretas stora bedrift var digitaliseringsminister Anders Ygeman som valde att dela omslaget på Twitter – men det slutade inte där. 

Ygeman passade även på att skicka en liten pik till både Kristdemokraternas Ebba Busch Thor och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Skärmdump från Ygemans twitter. Bildkälla: Twitter

"Grattis Greta! Kanske dags att fråga kritikerna i SD och KD när de ska göra insatser för mänsklighetens överlevnad som uppmärksammas av Påven, Barack Obama och FNs generalsekreterare? Och när partiledarna Jimmie Åkesson och Ebba Bush Thor hamnar på Time:s förstasida?", skrev Ygeman i sin tweet.

Blandade reaktioner

Ygemans tweet har både prisats och kritiserats av hans följare på twitter. Den har, i skrivande stund, fått över 500 likes och delats hela 74 gånger.

Men som vi sa, han har även stött på den del kritik. Folk menar bland annat att det är den sittande regeringen, som Ygeman ingår i, som Greta faktiskt kritiserar.

Hittills har Åkesson eller Busch Thor inte besvarat kritiken.

MER: Succé för Ebba Busch Thor– rusar förbi Löfven i ny mätning

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har Ygeman rätt i sin kritik?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nu börjar världshistoriens största val

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).