Anders Ygeman skickade en syrlig tweet åt Busch Thor och Åkesson
Anders Ygeman går till attack mot Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson. - Foto: Jessica Gow TT, Johan Nilsson TT

Ygemans hån: Attackerar Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson

Socialdemokraternas Anders Ygeman tog under torsdagen till sociala medier och svingade hårt mot Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Greta Thunberg är den senaste, av en rad kända och inspirerande personligheter, som fått pryda Times magazins ikoniska förstasida.

Greta som hyllats runt om i världen för sina insatser och sitt engagemang för klimatet uppmärksammas så klart även av våra egna politiker här i Sverige.

En som valde att uppmärksamma Gretas stora bedrift var digitaliseringsminister Anders Ygeman som valde att dela omslaget på Twitter – men det slutade inte där. 

Ygeman passade även på att skicka en liten pik till både Kristdemokraternas Ebba Busch Thor och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Skärmdump från Ygemans twitter. Bildkälla: Twitter

"Grattis Greta! Kanske dags att fråga kritikerna i SD och KD när de ska göra insatser för mänsklighetens överlevnad som uppmärksammas av Påven, Barack Obama och FNs generalsekreterare? Och när partiledarna Jimmie Åkesson och Ebba Bush Thor hamnar på Time:s förstasida?", skrev Ygeman i sin tweet.

Blandade reaktioner

Ygemans tweet har både prisats och kritiserats av hans följare på twitter. Den har, i skrivande stund, fått över 500 likes och delats hela 74 gånger.

Men som vi sa, han har även stött på den del kritik. Folk menar bland annat att det är den sittande regeringen, som Ygeman ingår i, som Greta faktiskt kritiserar.

Hittills har Åkesson eller Busch Thor inte besvarat kritiken.

MER: Succé för Ebba Busch Thor– rusar förbi Löfven i ny mätning

/
/
Har Ygeman rätt i sin kritik?
Tack för din röst!