Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter tafsskandalen : Peter Lundgren (SD) polisanmäld

- 21/05/2019, 17:13 -

SD:s toppnamn inför EU-valet är Peter Lundgren – som det stormat rejält kring senaste dagarna. Nu har han även fått en polisanmälan mot sig.

Sverigedemokraternas tafsskandal fortsätter. 

Det var på måndagen som Expressen avslöjade att SD:s absoluta topp i EU-parlamentet, Peter Lundgren, ska ha begått ett övergrepp på en kvinnlig SD-politiker för ett par år sen.

Lundgren erkände själv att han ska ha tagit kvinnan på brösten mot hennes vilja, och en inspelning där man hör kvinnan prata med SD-politikern Kristina Winberg, avslöjar att Lundgren även höll fast kvinnan. 

Och än är det inte slut med uppståndelsen.

Nej, det fortsätter att storma kring Sverigedemokraternas toppolitiker Peter Lundgren, bara dagar före EU-valet. Och SD har krishanterat med en ny film, som Nyheter24 tidigare har rapporterat om.

Men nu har alltså Lundgren fått en polisanmälan mot sig. 

Om det finns någon som helst anledning att inleda en förundersökning mot toppkandidaten Peter Lundgren kommer en åklagare att utreda.

– En anmälan om sexuellt ofredande har kommit in till åklagarkammaren, säger chefsåklagare Anders Jakobsson till Ekot som var först med att rapportera om händelsen.

Ska du rösta i EU-valet?