Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Lundgren talar ut i video: "Jag var en dumbom"

- 21/05/2019, 07:57

Det fortsätter att storma kring Sverigedemokraternas toppolitiker Peter Lundgren, bara dagar före EU-valet. Nu har SD krishanterat med en ny film.

Tafs-skandalen inom Sverigedemokraterna fortsätter. 

Det var på måndagen som Expressen avslöjade att SD:s absoluta topp i EU-parlamentet, Peter Lundgren, ska ha begått ett övergrepp på en kvinnlig SD-politiker för ett par år sen. 

Lundgren erkände själv att han ska ha tagit kvinnan på brösten mot hennes vilja, och en inspelning där man hör kvinnan prata med SD-politikern Kristina Winberg, avslöjar att Lundgren även höll fast kvinnan. 

"En dumbom"

Nu har Sverigedemokraterna krishanterat. 

I natt släppte partiet en stel video med namnet ”SD kommenterar dagens drev”, där Peter Lundgren och kvinnan pratar om händelsen. 

– Jag var en dumbom helt enkelt, säger Lundgren om händelsen. 

Den kvinnliga SD-politikern är också med i videon.

– Det var en jobbig period och en jobbig situation. Vi hade det så himla roligt, sen är det bara oturligt att det blev så dumt som det blev.

"Ett sviket förtroende"

Nyheten om övergreppet blev en jättenyhet, inte minst eftersom Kristina Winberg fick sparken från partiet. 

Flera toppolitiker gick ut och kritiserade Sverigedemokraternas hanterande av affären, och menade att partiet skuldbelade Winberg istället för Peter Lundgren. 

 ”Om dessa uppgifter stämmer är det helt vedervärdigt. Kvinnan som larmat får gå när mannen misstänks för övergrepp”, skrev Centerpartiets partiledare Annie Lööf på Twitter, och menade att det hela visade prov på SD:s ”bedrövliga kvinnosyn”. 

I videon, som Sverigedemokraterna nu släppt, verkar Lundgren och kvinnan överens om att Winberg gjort fel. 

– Det är ett sviket förtroende från en vän, för oss båda, säger Lundgren i videon.

MER: Här är 7 sex-skandaler som skakat Sverigedemokraterna

Har du förtroende för Lundgren?