Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ebba Busch Thor i hård attack mot Lööf: "Lydparti åt S!"

- 28/05/2019, 10:00 -

Bråket kring Annika Strandhäll blir allt hetare. Nu går Kristdemokraternas Ebba Busch Thor till angrepp mot Annie Lööf.

Trots att det förmodligen inte är val på flera år så pågår det politiska spelet för fullt i Sverige. 

Senaste tiden har skarp kritik riktats mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Oppositionen menar att Strandhäll gjorde fel som sparkade Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler, bara månader före valet 2018

Moderaterna anser till och med att Strandhäll har handlat så pass illa att hon borde tvingas avgå genom en misstroendeomröstning i riksdagen

Men allt tyder nu på att omröstningen kommer misslyckas – eftersom Centerpartiet inte vill avsätta Strandhäll. 

Det får Kristdemokraternas Ebba Busch Thor att ryta ifrån. Redan i helgen kallade hon Centerpartiet för en "benprotes" till regeringen. Nu attackerar hon Annie Lööf i ett nytt inlägg. 

"Centerpartiet skulle vara ett 'liberalt oppositionsparti' och 'en liberal nagel i ögat på Socialdemokraterna'. Det var Annie Lööfs löfte till väljarna i januari. Idag är C ett rent lydparti till S", skriver EBT i ett Facebook-inlägg.

Ebba Busch Thor
Ebba Busch Thor går till attack (Naina Helèn Jåma/TT)

"Inte värdigt"

Men C verkar inte riktigt tycka att Ebba Busch Thors debattinlägg håller tillräckligt hög kvalitet. 

"Ebba Busch Thor kallar Centerpartiet för en 'benprotes'. Det är inte värdigt ett vuxet politiskt samtal", skriver Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson på Twitter. 

Jämförde med nazister

Det är inte första gången Kristdemokraterna attackerar Centerpartiet på ett uppseendeväckande sätt. 

I januari, när Centerpartiet gjorde budgetuppgörelsen tillsammans med regeringen, jämförde KD-politikern Sara Skyttedal C med de nazister som hjälpe Tyskland styra Norge under andra världskriget. 

"Klåpare. Bedragare. Quislingar. Vi glömmer aldrig",skrev då Skyttedal.

Mer politik: Topp-moderat spred gruppsexbild – tvingas avgå