Lördag 24 Jul
Stockholm

Sara Skyttedal (KD) stenhårda attack mot Annie Lööf: "Klåpare, bedragare"

Sara Skyttedal (KD) till attack mot Annie Lööf
Sara Skyttedal (KD) till attack mot Annie Lööf. Foto: Per Groth TT / Pontus Lundahl TT

Sara Skyttedal (KD) tog inte lätt på nyheten att Centerpartiet och Liberalerna har nått en överenskommelse med Socialdemokraterna. Mitt under Annie Lööfs presskonferens gick hon till en hård attack mot partiledaren på Twitter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagen höll Centerpartiets partiledare Annie Lööf en presskonferens där hon meddelade att Centerpartiet tillsammans med Liberalerna har nått en överenskommelse med Socialdemokraterna i regeringsfrågan.

Detta var något som fick Kristdemokraternas Sara Skyttedal att se rött. På twitter gick politiktoppen till hård attack mot Annie Lööf. Hon kallar bland annat partiledaren för "bedragare" och "klåpare".


Sara Skyttedal gick till attack mot Annie Lööf. Bildkälla: @skyttedal / Twitter

Hyllas och kritiseras av många

Hennes tweet gick såklart inte obemärkt förbi, den spreds som en löpeld över sociala medier och många människor delar Skyttedals känslor i kommentarsfälten. Men många kritiserar även KD-toppens uttalande.

"Det värsta sveket jag sett en politiker göra på år och dagar. Alla hårda debatter med S i valkampanjen var alltså fejk. Hoppas C åker ut i nästa val.", säger en användare.

"Quisling samarbetade med nazisterna. Är den här jämförelse rimlig, tycker du?", säger en annan.

Svarar på kritiken

Efter kritiken så svarar Skyttedal i en tweet att hon uppfattar tolkningen av ordet quisling snarare blivit synonym till förrädare. Snarare än att likna Annie Lööf med en nazist.

Sara Skyttedal bemöter kritiken. Bildkälla: Sara Skyttedal / Twitter

"Jag uppfattar att den moderna tolkningen av ordet quisling blivit synonymt med förrädare. Något som tydligen delas av en av Sveriges främsta historiker", skriver hon i tweeten.

Gratulerar Vänsterpartiet

I en annan tweet ställer hon sig frågande till varför Vänsterpartiet skulle släppa fram Centerpartiet och Liberalerna. Samtidigt passar hon på att gratulera Vänsterpartiet till en eventuell vågmästarroll.


Sara Skyttedals uppföljande tweet. Bildkälla: @saraskyttedal / Twitter

"Frågan är varför @vansterpartiet ens borde överväga att bara lägga sig platta och släppa fram liberala reformer helt gratis när de definitivt skulle gynnas av ett extra val? 

Grattis Sveriges nya vågmästare!"

Ebba Busch Thor (KD) tycker att Skyttedals attack var onödig. Läs om det här!

Läs även: Annie Lööf vill släppa fram Stefan Löfven: "Den bästa lösningen"

En av anledningarna till att Annie Lööf väljer att släppa fram Löfven är för att utesluta Sverigedemokraterna i regeringen. Läs mer om det här!

Sverigedemokraterna gick också till attack mot Annie Lööf. Det kan du läsa mer om här!

Läs också Moderaternas Ulf Kristerssons arga svar här.

Ebba Busch Thor menar att Lööf har fört sina väljare bakom ljuset. Läs mer om det här!

Vill du ha Stefan Löfven som statsminister?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela