Lena Hallengren tokhånas på nätet
Lena Hallengren tokhånas på nätet inför att rökförbudet ska träda i kraft. - Foto: Pontus Lundahl TT, Magnus Andersson TT

Nu blir det rökförbud – då tokhånas ministern

Den första juli 2019 träder det så kallade rökförbudet i kraft. Nu hånas Socialminister Lena Hallengren, som ansvarar för den nya lagen.


Den första juli 2019 träder det nya och omtalade rökförbudet i kraft. Förbudet innebär att man numer inte kan röka på bland annat uteserveringar, på perronger utomhus, skolgårdar och vid entréer där allmänheten har tillträde – alltså typ affärer. Här kan du läsa allt om det.

Nu tokhånas socialminister Lena Hallengren, som är en av de personerna ligger bakom det nya lagen, av flera människor på sociala medier (som uppenbarligen tycker att det är lite av en trist lag). 

Hur då? Ptja – med både kreativa memes och kommentarer i en lång tråd i den populära Facebook-gruppen "Dr. Status". 

Och det var när detta inlägg, innehållandes originalmemen av Frans Sporsén, tidigare vid Näringslivets Mediaservice, delades som meme-maskineriet kickade igång!

Myra Åhbeck Öhrmans meme om Lena Hallengren. Bildkälla: Facebook

Nedan följer några av de kreativa memsen

Bildkälla: Facebook

"Jag har inte fått in alla namn till secret santa i år. Man måste vara med", skriver en användare.

Bildkälla: Facebook

"Men nu är det så här att vi i festkommitéen har bestämt att alla ska ha tomteluva på kontoret den här veckan", skriver en annan till bilden på Hallengren.

Bildkälla: Facebook

Här har en användare gjort en klassisk igenkännings-meme om Hallengren.

Bildkälla: Facebook

Ja, som ni märker så gör folk sig rätt lustiga över en bild på Hallengren och passar på, att på ett rätt så kreativa sätt, att uttrycka sin besvikenhet genom roliga memes.

MER: Rökförbudet är en av många lagar som träder i kraft den första juli. Här hittar du andra viktiga lagar du bör ha koll på!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du memsen var roliga?
Tack för din röst!