Sverigedemokraterna
SD i Sjöbo vill att elever ska bedömas i ordning och uppförande - Foto: Pontus Lundahl/TT, JESSICA GOW / TT

SD i Sjöbo vill att elever ska bedömas i ordning och uppförande

Högstadieelever i Sjöbo ska kunna få omdöme i ordning och uppförande – i alla fall om Sverigedemokraterna i kommunen får bestämma.


Härom veckan gick Sverigedemokraterna i skånska kommunen Skurup ut med att de vill förbjuda andra språk än svenska i kommunens skolor. 

Nu vill SD i en annan skånsk kommun också att saker ska ändras i skolan. Det rör sig inte om ett förbud utan istället hur eleverna bedöms, närmare bestämt att eleverna ska bedömas i ordning och uppförande. Det skriver Ystads Allehanda.

Eleverna hade inte tillräckligt bra betyg

I Färsingaskolan i Sjöbo gick bara två av tre elever i årskurs nio ut med godkända betyg i samtliga ämnen, något som fått kommunens politiker att reagera och diskutera. 

Diskussionerna har handlat om vilka förbättringsområden man kan göra inom skolan och vid det senaste mötet i familjenämnden lämnade Sverigedemokraterna in ett initiativärende med fem olika förslag på ändringar. 

Ett av förslagen handlar om att högstadieeleverna en gång per termin ska få ett skriftligt omdömde i ordning och uppförande, ett omdöme som dock inte ska vara en del av slutbetyget eleverna får i nian. 

Punkterna ska inte ha mött motstånd från andra partier och ska nu skickas vidare till förvaltningen för beredning, skriver Ystads Allehanda

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att elever bör bedömas i ordning och uppförande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.