Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thors lunch: "Givande"

- 02/07/2019, 16:13 -

SD-ledaren Jimmie Åkesson och kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har idag ätit lunch tillsammans. Ett möte som de båda beskriver som givande.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor har idag ätit lunch tillsammans. Under mötet diskuterades både sjukvård och energipolitik. Något som de båda beskriver som givande.

”I flera frågor finns goda förutsättningar för gemensamt agerande”, skriver KD-ledaren efter mötet. 

"En trevlig lunch"

Lunchen ägde rum omrking 12.30 idag enligt uppgifter till Expressen. Efter mötet skrev Ebba Busch Thor på Facebook om mötet:

”Idag har jag ätit lunch med Jimmie Åkesson och hans stabschef för att diskutera ett antal politiska frågor. Vi representerar olika partier med olika bakgrund och olika ideologisk utgångspunkt. Men i flera frågor finns goda förutsättningar för gemensamt agerande. De frågor vi berört är framförallt sjukvården och energipolitiken men även den kommande parlamentariska utredningen om migration.”

Även Jimmie Åkesson kommenterar lunchen på Facebook:

”Sverige har stora problem. Dessa kräver lösningar. Därför är det viktigt att man ibland möts över partigränserna för att diskutera dem på riktigt. Partier är sällan överens om allt, men i frågor där viss samsyn finns bör man kunna mötas och ha konstruktiva samtal för Sveriges bästa. Som i dag under en trevlig lunch mellan Jimmie Åkesson, Ebba Busch Thor och deras stabschefer. På dagordningen stod bland annat sjukvårdsfrågan och energipolitiken.”

Ebba Busch Thor lunch
Bildkälla: Facebook/Ebba Busch Thor
Ebba Busch Thor lunch
Bildkälla: Facebook/Ebba Busch Thor

Någon som inte tyckte det var ett lika trevlig möte var Centerpartiets ledare Annie Lööf. Hon tog till Twitter och skrev såhär:

"Jag beklagar att KD har tagit ett stort steg mot att förhandla med SD i viktiga politiska frågor Det är inte en väg vi vill gå. Det finns stora möjligheter att finna bra lösningar för sjukvård, migration och energi utan att ge makt till ett främlingsfientligt parti som SD."

”Samsyn i flera aspekter”

Till expressen beskriver Jimmie Åkessons stabchef Mikael Eriksson lunchen: 

– Mötet var givande och vi diskuterade bland annat sjukvårds- och energipolitiken. Där har våra partier samsyn ur flera aspekter.