Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf till attack mot Busch Thor och Åkesson

- 04/07/2019, 11:11

Annie Lööf verkar inte ha gett upp hoppet om att Alliansen ska återuppstå. Men då måste KD ta avstånd från SD, menar hon.

Sprickan i det som en gång var Alliansen ser ut att vara djupare än någonsin. Inte nog med att KD, C, L och M inte längre har ett samarbete, man är också djupt oense om hur man ska se på Sverigedemokraterna. 

I veckan blev det stort rabalder när Ebba Busch Thor, partiledare för Kristdemokraterna, tog en lunch med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Enligt de både partiledarna öppnar man nu för samarbete när det gäller sjukvård och invandring. 

En som inte är speciellt glad över lunchen är Centerns partiledare Annie Lööf. I en intervju med Nyhetsmorgon nu på torsdag morgon går hon till attack mot EBT och Åkesson, och menar att ett samarbete vore en dum grej. 

Istället vill hon ha ett samarbete utan Åkesson.

– Det skulle vara ett samarbete där Sverigedemokraternas unkna nationalism inte passar in, säger Lööf i intervjun.

Lööf vill alltså ha möjlighet att återuppväcka den gamla Alliansen, trots att den just nu ser stendöd ut.

– Jag ser gärna ett nytt samarbete med dem men det förutsätter att de inte vänder sig till Sverigedemokraterna, säger Lööf i TV4 Nyhetsmorgon. 

Även tidigare i veckan riktade Lööf hård kritik mot Ebba Busch Thor. Så här skrev Lööf på Twitter efter beskedet om lunchen. 

"Samarbetar man med Sverigedemokraterna kan man inte samtidigt samarbeta med oss övriga i Alliansen. Jag Beklagar att de öppnar upp den dörren och tar det stora klivet".

MER POLITIK: Liberalerna har uttalat sig i tiggerifrågan – läs mer om det här