Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trump har samtalat med Löfven: "Kan personligen betala borgen"

- 20/07/2019, 15:11 -

President Trump har uttalat sig om att han tänker ringa Stefan Löfven för att diskutera fallet med den häktade amerikanske rapparen ASAP Rocky. Nu har den svenske statsministern svarat.

Nyheter24 har tidigare skrivit om omständigheterna som ledde fram till häktningen av den amerikanske superstjärnan ASAP Rocky

Det var på fredagen som president Donald Trump på Twitter aviserade att han hade för avsikt att samtala med Sveriges statsminister Stefan Löfven om situationen med ASAP Rocky

Donald Trump är angelägen om att arbeta för ASAP Rockys rätt. Bildkälla: Twitter

”Pratade precis med Kanye West om fängslandet av hans vän ASAP Rocky. Jag kommer ringa Sveriges väldigt talangfulle statsminister och se vad vi kan göra för att hjälpa ASAP Rocky. Många människor skulle vilja se att det här löser sig snabbt”, skrev Trump.

Löfven positiv till att samtala

Efter tweeten svarade Löfven den amerikanske presidenten. Statsministern välkomnade samtalet men var tydlig med att ingen särbehandling ges i svenska domstolar. 

– Jag har förstått att president Trump är personligen intresserad av fallet med de häktade amerikanerna. Han har uttryckt önskemål om ett samtal och det är naturligtvis positivt, säger Löfven i ett uttalande till TT.

Han fortsätter:

– I Sverige är alla lika inför lagen, även besökare från andra länder. Den svenska regeringen varken kan eller kommer att försöka påverka åklagare eller domstolar.

Vill betala borgen

De två ledarna har nu samtalat med varandra. Trump skriver i ett inlägg på Twitter att han personligen erbjöd sig att betala ASAP Rockys borgen, men Löfven håller fast vid att den svenska regeringen inte kommer att lägga sig i och påverka slutresultatet, skriver Expressen.

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

"Hade precis ett väldigt bra samtal med Stefan Löfven som försäkrade mig om att den amerikanska medborgaren ASAP Rocky kommer att behandlas rättvist. Likaså försäkrade jag honom att ASAP inte är en flyktrisk och erbjöd mig personligen att betala hans borgen, eller ett alternativ...", löd hans inlägg på Twitter.

Mer nyheter: Tingsrättens beslut: ASAP Rocky fortsatt häktad 

Lyssnar du på ASAP Rockys musik?