Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Löfvens nya svar till Trump: "Det är inte förhandlingsbart"

- 29/07/2019, 21:02 -

Fallet med numera åtalade ASAP Rocky fortsätter att vara i händelsernas centrum. Nu har Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) på nytt svarat Donald Trump.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att USA:s president Donald Trump är besviken på Sverige och Stefan Löfven.

Han menar att ASAP Rocky inte gjort sig skyldig till något brott och därför borde släppas fri. 

Trump kritiserar Sverige

”Jag är väldigt besviken på statsminister Stefan Löfven för att ha varit obenägen att agera. Sverige har svikit de afro-amerikanska medborgarna i USA. Jag har sett klippen med ASAP Rocky och han blev förföljd och trakasserad av bråkmakare. Behandla amerikaner rättvist!”

Och: 

”Vi gör så mycket för Sverige men verkar inte få något tillbaka. Sverige borde fokusera på riktiga kriminella problem”, har Trump skrivit på Twitter.

Stödet från världsstjärnorna

Flera andra internationella världsstjärnor har gått ut och gett sitt stöd till den amerikanske rapparen, vars riktiga namn är Rakim Mayers

Justin Bieber, G-Eazy och familjen Kardashian är några världsprofiler som öppet krävt att hiphoparen släpps.

"Jag var tydlig"

Nu har Löfven svarat Trump ytterligare en gång, där han menar att svenska rättssystemet ska pröva det här fallet utan påverkan från politiker eller andra krafter. 

– Jag var tydlig med att svenska rättssystemet inte är förhandlingsbart, sa han till Allehanda

Och fortsätter:

– Jag har ingen anledning att gå i dialog med Trump om det här. Och jag är stolt över att vi har ett rättssystem där en statsminister inte kan påverka ett rättsfall, säger han till tidningen.

Mer nyheter: ASAP Rocky kan få miljonbelopp i ersättning – trots att han döms