Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonas Sjöstedts syrliga sms till Stefan Löfven: "Till vänster"

- 19/08/2019, 11:14 -

Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt har flera år på nacken som partiledarekollegor. Nu visar ett sms mellan de två partiledarna att pikarna förekommer även i textmeddelanden.

En är partiledare för Vänsterpartiet, den andra för Socialdemokraterna och Sveriges statsminister. Jonas Sjöstedt och Stefan Löfven både bråkar och samarbetar med varandra till vardags när det kommer till vilken riktning Sverige ska ta.

Men vid sidan av politiken verkar de två gilla att skoja till det med varandra. Här om dagarna cirkulerade en bild på Stefan Löfven när han tog ett litet foto på en vägskylt i Björneborg.

Vad stod det på den vägskylten då? Jo – "Sjöstedallén" och naturligtvis hade han kollegan Jonas i tanke när han tog bilden. 

Statsministern skickade sedan iväg en liten hälsning till Sjöstedt och som svar fick han ett hjärtligt tackmeddelande men som också innehöll en liten finurlig pik.

Jonas Sjöstedt svar till Löfven på SMS.
Jonas Sjöstedts finurliga svar till Löfven. Bildkälla: Twitter / @jonassjostedt

På bilden står det: "Hej Jonas, gick förbi den här i Björneborg! Stefan".

Sjöstedt valde att svara med ett snällt "Tack Stefan" och fortsatte:

"Där ska du ta till vänster – så hamnar du rätt". Vilket är ett ganska finurligt svar då Vänsterpartiet tidigare riktat kritik mot regeringen, och i synnerhet Socialdemokraterna, för att bedriva för mycket högerpolitik.

Hur som haver så är det kul att se att politiker kan skoja till det lite med varandra

MER: Vänsterpartiets miljardsatsning – ska ge billigare busskort

Har du varit i Björneborg förut?