Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Emma Carlsson Löfdahl tog "timeout" från riksdagen –  tar ändå ut lön

- 26/08/2019, 11:48 -

Hon lämnade Liberalerna – men vägrade lämna riksdagen. Nu kommer det fram att Emma Carlsson Löfdahl fortsätter att plocka ut hundratusentals kronor.

Nästan ett halvår har gått sedan avslöjandet att Liberalernas Emma Carlsson Löfdahl tagit ut maximal ersättning från riksdagen, för att med skattemedel hyra sin egen makes lägenhet på Södermalm - för 13 000 kronor.  

400 000 kr - utan att jobba en enda dag

Efter skandalen beslöt sig Carlsson Löfdahl att lämna Liberalerna, men inte att ge upp sin riksdagspost och blev en så kallad "politisk vilde" utan någon partitillhörighet i riksdagen. 

Aftonbladet konstaterar att sedan dess har Carlsson Löfdahl tagit ut hisnande 400 000 kronor i arvode för sin förtroendevalda riksdagspost, detta utan att jobba en enda dag i riksdagen.

Tidigare har Carlsson Löfdahl uttalat sig på Facebook gällande avhoppet och konstaterar att detta inte kommer påverka hennes riksdagspost.

"Jag tänker inte låta mig tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar"

Ändring i lagen kan ske först 2022

Riksdagsstyrelsen har tidigare uttalat sig om att en utredning pågår för att undersöka möjligheten till en mer skärpt lagstiftning gällande skolkande i riksdagen, detta för att kunna förhindra att riksdagsledamöter tar ut ersättning utan att jobba. 

En sådan regeländring skulle dock inte träda i kraft förrän tidigast 2022, vid den tiden lär Carlsson Löfdahls plånbok vara välfylld med skattebetalarnas pengar.

Här kan du läsa allt om Carlsson Löfdahls mygelskandal

Ska man få betalt för skolkning i riksdagen?