Sabunis attack mot Åkesson : "Om ni hade haft makten..."

- 28/08/2019, 09:07 -

Det blir inget samarbeta mellan L och SD. Och Nyamko Sabuni köper inte Jimmie Åkessons retorik om ansvarig integrationpolitik.

Efter en lugn sommar har den ännu en gång börjat hetta till i svensk politik. 

På tisdagen möttes Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en debatt i SVT:s Aktuellt

Det blev minst sagt en hård fajt, där Jimmie Åkesson menade att Sverigedemokraterna har varnat för integrationsproblem i flera år, medan Liberalerna inte gjort något alls. 

– Det här är något mitt parti varnat för under en lång tid. Även den regering som Nyamko satt i har ju misslyckats med det här, att komma åt segregations- och integrationsproblem, sa Åkesson i debatten. 

Han sträckte samtidigt ut en hand till Sabuni, och menade att det verkar som att hon "förstått" problemen. Men Sabuni tog inte den utsträckta handen – i stället röt hon ifrån. 

– Jag jobbade med det här redan på 90-talet och fortsatte på 2000-talet innan ditt parti ens trodde på integrationspolitik. Hade ni fått makten vet jag inte hur landet hade sett ut idag, svarade Nyamko Sabuni i en vass replik. 

I samma debatt fick Sabuni en fråga om hon kan tänka sig att förhandla och kanske samarbeta med Åkesson och SD, men där blev svaret nej.

– Det behövs inte, svarade Sabuni. 

MER POLITIK: Attacken mot Annie Lööf: "Vill du föda barn i en städskrubb?"