Sabuni tog strid mot Åkesson
Nyamko Sabuni bråkade med Jimmie Åkesson - Foto: SVT

Sabunis attack mot Åkesson: "Om ni hade haft makten..."

Det blir inget samarbeta mellan L och SD. Och Nyamko Sabuni köper inte Jimmie Åkessons retorik om ansvarig integrationpolitik.


Efter en lugn sommar har den ännu en gång börjat hetta till i svensk politik. 

På tisdagen möttes Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en debatt i SVT:s Aktuellt

Det blev minst sagt en hård fajt, där Jimmie Åkesson menade att Sverigedemokraterna har varnat för integrationsproblem i flera år, medan Liberalerna inte gjort något alls. 

– Det här är något mitt parti varnat för under en lång tid. Även den regering som Nyamko satt i har ju misslyckats med det här, att komma åt segregations- och integrationsproblem, sa Åkesson i debatten.

Nyamko Sabunis svar till Jimmie Åkesson

Jimmie Åkesson sträckte samtidigt ut en hand till Sabuni, och menade att det verkar som att hon "förstått" problemen. Men Sabuni tog inte den utsträckta handen – i stället röt hon ifrån. 

– Jag jobbade med det här redan på 90-talet och fortsatte på 2000-talet innan ditt parti ens trodde på integrationspolitik. Hade ni fått makten vet jag inte hur landet hade sett ut idag, svarade Nyamko Sabuni i en vass replik. 

I samma debatt fick Sabuni en fråga om hon kan tänka sig att förhandla och kanske samarbeta med Åkesson och SD, men där blev svaret nej.

– Det behövs inte, svarade Sabuni. 

MER POLITIK: Attacken mot Annie Lööf: "Vill du föda barn i en städskrubb?"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Sabuni?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.