Annie Lööf ryter till efter Trumps Greta-hån
Annie Lööf ryter till efter Trumps Greta-hån. - Foto: Stina Stjernkvist TT/TT, Evan Vucci AP/TT

Annie Lööf ryter till efter Trumps hån av Greta: "Vad är det här?"

Efter Greta Thunbergs omtalade FN-tal igår valde USA:s president att håna den unga klimataktivisten på sociala medier. Flera har reagerat på det och nu även så Annie Lööf och hon ryter till rejält.


Greta Thunberg har verkligen varit i rampljuset den senaste tiden. Och det än mer efter gårdagens tal inför FN i New York. En som även var på plats när Greta höll sitt omtalade tal var USA:s president Donald Trump.

Trump verkade vara föga intresserad av vad Gretas budskap var och vad hon hade att säga. För efter talet så skickade presidenten ut en rätt så hånfull tweet om den unga Thunberg på Twitter.

"Hon verkar vara en väldigt glad ung tjej som ser fram mot en ljus framtid. Fint att se!", skriver presidenten på Twitter. Vill du läsa mer om hånet så hittar du det här!

Försvaras av centerledaren Annie Lööf

Många har förstås reagerat på Trumps hånfulla tweet. Och nu även Annie Lööf som försvarar Greta i ett inlägg på Instagram.

"Men vad är det här? Man kan tycka olika i sak, man ska föra debatt. MEN. Ett viktigt men. Jag förstår mig inte på vuxna människor som inte har förmågan att på ett ärligt sätt lyfta ungas förmåga som gör något utöver det vanliga. Som brinner för något, tror på något, drivs av det. Som känner ansvaret på sina små axlar för att inte vi gjort tillräckligt, varken tidigare eller nu", skriver Lööf på Instagram.

Hyllar Greta

Lööf passar även på att hylla Greta i sitt inlägg samtidigt som hon erkänner att hon kanske inte håller med Greta om exakt allt hon förespråkar.

"Vuxna svenskar som inte kan känna stolthet över @gretathunberg, som inte kan se hennes passion och driv, går bortom mitt förstånd. Det finns få svenskar i världen just nu som har större impact än Greta, att på ett år gå från att sitta själv här utanför riksdagen till att inspirera en hel värld är inte något annat än djupt imponerande"

MER: Se Gretas kyliga blick mot Trump här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.