Ulf Kristerssons hårda ord till regeringen: "Borde skämmas"

- 19/10/2019, 15:55

Moderaternas partistämma fortsätter. Under den tredje dagen höll M-ledaren Ulf Kristersson ett tal inför folksamlingen. Och här passade M-toppen på att sätta regeringen på plats.

Under lördagen inleddes dag tre av Moderaternas partistämma. Syftet med stämman är att välja vilken riktningen partiet ska ta i olika samhällsfrågor. 

M-ledaren Ulf Kristersson tog dock tillfället i akt att göra något annat. I talet som han höll inför stämman kom plötsligt en kritikstorm mot regeringen.

Hård kritik mot regeringen 

"Posörer", "borde skämmas" och "skadligt" – det här var bara några av de ord som Ulf Kristersson använde när han diskuterade regeringens arbete i sitt tal.

Inför församlingen räknande han upp område efter område där han menar att regeringen har misslyckats. Bland annat tog han upp invandringspolitiken, energifrågan och kriminalpolitiken. Han kritiserade även en allmän brist på handlingskraft:

– Den här regeringen är politikens posörer. Manifestationer och samtal, kommissioner och kommittéer. Allt för att slippa samla ihop sig och fatta beslut, sa han.

Ulf Kristersson
Ulf Kristersson talade inför stämman i Västerås. Bildkälla: Linus Svensson/TT

"Regeringen gör nästan ingenting" 

Kristersson uppgav även att det är kombinationen av S och MP som har lett till den enligt honom bristfälliga situationen. 

– Sverige har allvarliga problem. Och den här regeringen gör nästan ingenting. Vi vet sedan länge att Socialdemokraterna har sina brister, och Miljöpartiet har sina. Men kombinationen av Socialdemokraterna och Miljöpartiet är rent skadlig.

Moderaternas strategi  

Ulf Kristerssons tal utmynnade i att Moderaterna nu mer aktivt kommer att försöka skapa förändring via riksdagen.

Normalt sett lägger regeringen fram lagförslag till riksdagen. Nu vill dock Moderaterna göra tvärtom då partiet anser att regeringen inte har tagit ansvar. 

Läs mer: Moderaternas hårda beslut: Vill kunna döma barn under 15 år