Stockholm

Henrik Vinge blir vice partiordförande för SD – Kronlid petas

Henrik Vinge blir ny vice partiordförande för Sverigedemokraterna
Henrik Vinge blir ny vice partiordförande för Sverigedemokraterna. Foto: Nils Petter Nilsson, Pontus Lundahl/ TT

Under onsdagen kunde Henrik Vinge (SD) avslöja i en intervju att han tar över som vice ordförande för Sverigedemokraterna. Nuvarande person på posten, Julia Kronlid, petas.


Henrik Vinge har sedan i mars, tidigare i år, suttit som gruppledare i riksdagen för Sverigedemokraterna. En post han åtog sig efter att Mattias Karlsson valt att kliva ned.

Nu avslöjar Vinge i Expressens program "Direkt med Niklas Svensson", att han kommer att ta över som vice ordförande istället för Julia Kronlid, som idag har posten.

Varför Kronlid petas är ännu oklart. Däremot nämner Vinge i programmet att Sverigedemokraterna för tillfället håller på att bygga om i partiet inför det kommande valet 2022.

"Bästa partiledaren som finns"

I programmet får Vinge frågan om han skulle kunna tänka sig att axla rollen som partiledare om Jimmie Åkesson, av någon anledning skulle välja bort rollen.

– Jag tror inte att det är aktuellt över huvudtaget. Jag hoppas och tror att han ska fortsätta under en lång tid. Vi har varit glada för honom länge och hoppas att han vill fortsätta så länge som möjligt, säger Vinge och fortsätter:

– Jag har inte hunnit reflektera så mycket kring det. Jag upplever inte det som en aktuell fråga. Jimmie är den bästa partiledaren som finns.

MER: Anders Borg: Så ska Moderaterna bli större än SD igen


Tycker du det är ett bra beslut?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.